Kinderen voor kinderen

De eerste keer

De eerste keer dat ik iets met het kinderen voor kinderen koor deed was tijdens de de open dag dagen in het Luxor in 2016. Tijdens de open dag waren er allerlei leuke workshops shops te doen en ik ontmoette een aantal leden van het koor.

Ik vond het erg leuk en wilde vanaf toen heel graag bij het koor.

Vooropleiding Lucia Marthas.

Ik zat toen op ballet, en dansen zoals ze bij kinderen voor kinderen doen kon ik nog niet. Om te kunnen dansen zoals ze dat doen bij kinderen voor kinderen ging ik naar Lucia Marthas in Rotterdam. Daarvoor moest ik eerst auditie doen en werdt geauditeerd door Kelly.

Keuze Ballet of Hockey.

De danslessen bij Lucia Marthas in Rotterdam viel precies gelijk met de hockey trainingen in Berkel. We moesten toen een belangrijke keuze maken en hebben toen uiteindelijk gekozen voor het dansen.

Auditie ronde koor 38

Begin 2017 deed in mijn eerste auditie voor het Kinderen voor kinderen koor. Deze waren in Hilversum - Studio 22 met nog 2000 andere kinderen. Ik mocht door naar de laatste ronde. De finale auditie werd in het centrum van Amsterdam gehouden. Van de 100 kinderen die in de finale zaten, vielen er telkens kleine groepjes van af. Hun werd verteld dat al deze kinderen enorm veel talent hebben, maar afvallen omdat het hele plaatje met de bestaande koor moet kloppen en een doorsnede zijn van de Nederlandse kinderen."

Ik bleef over tot de laatste groep van 20 kinderen. Het werd nu heel spannend wie er bij de laatste 10 (die nodig waren om het koor aan te vullen) zou eindigen.

Opeens werden ik met 9 andere kinderen in een apart kamertje gezet. Mijn vader werd erbij geroepen en we kregen te horen dat wij de laatste groep van afvallers zaten..... maar dat er voor deze groep kinderen een aparte Kinderen-voor-kinderen-opstap klas wordt samengesteld bij Lucia Marthas - Insitute of Performing Arts.

"Ook al heb je nog zoveel talent, het hele plaatje met de bestaande koor moet kloppen en een doorsnede zijn van de Nederlandse kinderen."

De opstap Klas

8 van de 10 kinderen in de laatste groep zijn doorgegaan in de opstap klas en we hebben met z'n alle hele grote stappen gemaakt. We deden eigelijk hetzelfde als het kinderen voor kinderen koor repetities, maar dan leerde we een liedje per week waar de koor leden soms drie liedjes moesten instuderen.

Auditie ronde koor 39

.......

......