Onze kleuterschool bestaat uit 10 groepen. We houden het aantal kleuters op maximaal 23. Zo kunnen we de kwaliteit van ons aanbod blijven garanderen. Vanaf de eerste kleuterklas worden de groepen aanzien als een grote klasgroep. Er werken twee klasjuffen samen een aanbod uit voor de kleuters, elke leerkracht heeft z'n talent en wordt zo optimaal benut. De zorgjuf is ook dagelijks een aantal uur aanwezig in de klas om de kinderen uit te dagen, elk op z'n niveau. Op die manier proberen we elke kleuter zo ver mogelijk te krijgen in zijn/haar ontwikkeling. Dit krijgt meer kans in een co-teaching omdat er meer individuele aandacht is voor elke kleuter. We zetten met de co-teaching ook hard in op de verbinding tussen de kleuters onderling en de relatie met de klasjuffen.
We weten dat de eerste schooldagen erg lang en vermoeiend zijn voor onze allerkleinste kleuters. Daarom kunnen zij na de boterhammen even rusten in onze slaapklas. De derde kleuterklas werkt nauw samen met het eerste leerjaar. Door het project ‘Schuif op , Schuif af’ vergemakkelijken we de overstap van de kleuterschool naar de lagere school. In de eerste weken van het eerste leerjaar komen de zorgjuffen van de kleuterschool mee ondersteunen, dat geeft onze eersteklassers een vertrouwd gevoel en maakt de stap naar de lagere school minder groot.
In de lagere school hebben we 13 klassen. Van elk leerjaar zijn er 2 klassen. In het eerste leerjaar kiezen we bewust voor 3 kleine klasgroepen. Zo creëren we meer kansen voor de kinderen. Vanaf het 2de leerjaar zijn er 2 klassen per leerjaar. De parallelklassen werken zoveel mogelijk samen. Vanaf de 3de graad zetten we in op de overstap naar het secundair onderwijs. Ze ontdekken wat hun talenten zijn, er wordt nog meer ingezet op zelfstandigheid, planningen maken ect. We doen ook schoolbezoeken en infoavonden om de overstap voor te bereiden. Onze leerlingen doen het erg goed in hun verdere schoolcarrière, daar zijn we trots op!
De deuren van onze klassen staan vaak open. Ons team houdt ervan om klasdoorbrekend of in co-teaching te werken. Die samenwerking gebeurt meestal binnen dezelfde leeftijd of hetzelfde leerjaar. Maar het gebeurt ook dat een 6de leerjaar samenwerkt met het 1e leerjaar. De allerkleinsten kunnen leren van onze oudere leerlingen, voor de grotere kinderen is het een verrijking om zich te ontfermen over de jongere kinderen. Zo worden beweegmomenten, ICT-lessen of leeslessen regelmatig samen gedaan. Dit zorgt voor verbondenheid tussen de leerlingen van onze school.