Blog

Kijk eens wat wij allemaal doen!

Kronkeldi-hoe? Kronkeldidoe!

Wij zijn op de eerste dag van maart een half dagje gaan lopen, springen en kronkelen samen met het eerste leerjaar. Wat een dolle pret was dat!

Leesvrienden

De kinderen van het vierde leerjaar zijn in onze klas komen voorlezen. Bij hun boek hadden ze ook een leuk spel voorzien. Tof zeg!

Kwispel-lezen

Wij kwispelen niet met een staart, maar de hond van juf Karleen wel! Af en toe mogen wij in groepjes van 5 samen met juf Karleen en haar superlieve hond gaan lezen. 

Kijk maar hoe gezellig dat is!

Nieuwe generatie bakkers

Met een recept en wat hulp van juf An en juf Emilie hebben wij brood leren bakken. Wij kunnen roeren, mengen en kneden al de beste.

Na een 50 minuten bakken was ons brood klaar. Overheelijk met wat choco of confituur!

Brrrr... 

Er ligt sneeuw in België!! Dan maken de juffen wel even tijd voor wat sneeuwpret. Glibberen, glijden en sneeuwballen gooien. 

Achteraf kropen we allemaal gezellig met een boekje en onze koude tenen tegen de verwarming.

Wegpiraten in zicht!

Nee hoor, zo erg was het niet. Wij kunnen al prima fietsen! 

In het verkeerspark hebben we goed kunnen oefenen op het fietsen en hebben we ook kennis gemaakt met de verkeersregels en -borden. Af en toe fietste er wel eens iemand door het rood. Rond je kijken en tegelijk goed fietsen is niet makkelijk! 

Helm op, Fluo fuif!

Na de herfstvakantie begon de actie van 'Helm Op, Fluo Top', waarmee we aandacht willen besteden aan zichtbaarheid in het verkeer tijdens de donkere maanden van de herfst en winter.

Om dit leuk op te starten was er een fluo-fuif. Met wat fluoverf, glow-in-the-dark bandjes, blacklights en muziek leefden we ons een half uurtje volledig uit! #ZieJijOnsInHetDonker?

Aan de kant Frank Deboosere...

Want wij presenteren het weer!

Nom, nom, nom...

De juf heeft een mega pompoen uit haar tuin mee naar school gebracht. Wat doen wij dan? Er soep van maken! Schillen, snijden, kruiden en dan koken maar. Dat was lekker. Ook de mama's, papa's, oma's of opa's mochten eens komen proeven.

(En iedereen is met al zijn 10 vingers naar huis kunnen gaan. Oef!)

Eekhoorntjespad

In het Provinciaal domein van Kessel-Lo hebben we wat meer geleerd over de eekhoorn. Wat eet een eekhoorn, waar woont een eekhoorn, hoe maakt een eekhoorn zich klaar voor de winter... 

We hadden zelfs het geluk om een echt eekhoorntje te zien! Super speciaal, want normaal blijven die diertjes ver uit de buurt van luide kindjes. :) 

Natuurlijk was er ook wat tijd over om fijn te spelen in de speeltijd. En zelfs al was het een beetje nat, dat vonden we helemaal niet erg!

Week van het bos

Van 8 oktober tot 15 oktober was het de week van het bos. Het perfecte excuus om plezier in het bos te maken.

We zochten naar 'bosschatten', bekeken paddenstoelen en hadden zelfs wat tijd om te spelen. Zelfs de regen kon onze pret niet bederven!

paddenstoelen overal!

L1 en L2 samen op stap

Bosschatten zoeken

Wij gaan stemmen!

Een leerlingenraad moet eerlijk verkozen worden, dus trokken wij naar de stembus! Per klas (L4-L5-L6-BA) moesten er 2 kinderen verkozen worden.

Wie o wie zou het worden?

Lees(monster)feest! 

Wij hebben al even thuis kunnen lezen met onze leesmonsters, maar nu was het tijd om hen allemaal terug in de klas te verzamelen. 

Enkele vragen moesten aan de monsters gesteld worden: Worden jullie goed verzorgd? Leest jullie vriendje fijn met jullie samen? ...

De monsters waren duidelijk goed verzorgd en kregen heel wat verhaaltjes voorgelezen. Tijd voor een feestje dan! Eerst even langs de bib passeren voor nieuw leesvoer, dan een popcorn en een sapje erbij en lezen maar!

Alles op wieltjes! Wij STRAP-pen

Op 22 september was het STRAP-dag. Om duidelijk te maken dat wij toch een beetje bezorgd zijn om ons klimaat deden wij vandaag extra ons best om te voet, met de step of met de fiets naar school te komen. 

Daar mag natuurlijk ook een namiddagje pret bij horen. We leefden ons uit op het kerkplein met 'alles op wieltjes'.

Te warm in de klas = buiten lezen

Vrijdag 8 september zijn we voor het eerst dit schooljaar terug naar de bibliotheek gegaan. We kozen twee leuke boekjes om in te lezen.

In de klas was het een beetje warm, dus maakte we gebruik van het mooie weer om op het kerkplein te lezen. Ook eens leuk! 

Teamwork!

Samen met het vijfde leerjaar ontdekten wij de schoolafspraken op een leuke manier. We moesten lopen, zoeken, scannen, puzzelen en veel nadenken, maar we hebben ze gevonden!

Eigenlijk allemaal logisch toch? 🙂

Terug naar school!

Wij zijn alvast helemaal klaar voor een spiksplinternieuw schooljaar! (zelfs al was de eerste dag een beetje nat)