#GewoonBijzonder

#duurzaam #sociaalondernemen

Steunfonds Lucien&Lizette

Eén seconde en alles was weg ...

 

Donderdag 13 oktober 11u36: Oostende wordt opgeschrikt door een gasexplosie met drie zwaargewonden en een grote materiële ravage tot gevolg.

Veel huizen en twee gebouwen moeten ontruimd en gesloopt worden. Maar, het is echter niet zomaar een gebouw dat tegen de grond gaat.


Hierbij werd een “bijzonder sociaal project” van de kaart geveegd. Niet alleen een gebouw, maar een ziel met verbondenheid!


In “Lucien”, een gezonde en populaire “teekewee” en zijn buurvrouw “Lizette”, een soep- en lunchbar, word je bediend door jongvolwassenen met een beperking.


Deze zomer werd dit project extra in de kijker gezet door een grandioos trouwfeest van het fictieve koppel “Lucien & Lizette”.

De vreugde van toen heeft intussen voor de bijzondere medewerkers en hun begeleiders plaats gemaakt voor intens verdriet. Niet alleen omwille van de slachtoffers, maar ook omdat ze hun job en hun houvast kwijt zijn. Elke dag opnieuw moeten mensen met een beperking knokken om een rol van betekenis te vervullen in onze maatschappij. “Lucien & Lizette”  boden hen een unieke kans tot zinvolle dagbesteding waarop ze terecht trots waren.


De bijzondere medewerkers, vele ouders, sympathisanten, begeleiders en Duinhelm (die het project runt) willen dit project graag zo snel mogelijk op een andere plaats herstarten.

We hebben een steunfonds opgericht binnen de werking van het Streekfonds West-Vlaanderen (onder de koepel van de Koning Boudewijnstichting) om de giften te verzamelen voor de heropstart van onze inclusieve lunchbars “Lucien & Lizette”.

 

Giften vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar, dit geeft aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag.

 

Dit gaat over een gift die fiscaal aftrekbaar is. Hierdoor kunnen wij wettelijk gezien geen return geven in de vorm van publiciteit. Schenkers die dit project willen steunen kunnen doneren via onderstaande knop.


Alle gestorte sommen worden aangewend voor de heropstart van “Lucien & Lizette”.

 

Aarzel niet om je acties met ons te delen of vragen te stellen in verband met dit project.

Dit kan via het email adres steunfondslucien&lizette@duinhelm.be.

 

Wij weten dat we op jullie kunnen rekenen!

Wij weten dat het kan!


Warme groeten,

 

Lucien & Lizette

Benieuwd waar we momenteel mee bezig zijn? 

Neem snel een kijkje op de nieuwspagina voor meer  informatie.