Ponències

 Jesús Soldevila Pérez

"L'escola de i per a tothom: marcs per a la reflexió sobre la pràctica"

Enllaç al reportatge publicat a "La República, El Punt Avui" el 5 de maig de 2023


He treballat de mestre tutor i de suport, de psicopedagog i actualment faig de professor del Departament de Pedagogia de la Facultat d'Educació, Traducció, Esports i Psicologia de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. A la universitat combino la docència amb la recerca que em va permetre obtenir el grau de doctor en educació inclusiva amb menció internacional. En les meves tasques de recerca intento acompanyar a les escoles en el camí cap a una educació més inclusiva i respectuosa amb la diferència i amb la veu dels infants. A més a més, soc el coordinador del Grup de Recerca sobre Atenció a la Diversitat (GRAD) de la UVic-UCC. En tasques d'investigació he pogut participar en nombrosos projectes I+D+I finançats tant nacionals com internacionals, formar part de la Red de Universidades y Educación Inclusiva i realitzar estades de recerca a diferents universitats com són la de Bologna (Itàlia), la Nacional de la Pampa (Argentina), la de Sevilla, la de Southampton (Regne Unit), o el Institute of Education de la University College of London (Regne Unit). La meva implicació amb les persones i amb la recerca m'ha permès guanyar un Premi d'investigació i innovació sobre persones amb discapacitat intel·lectual de la fundació AMPANS. A més a més soc membre del consell assessor en matèria d'educació de la fundació Down Catalunya.  

Les meves darreres publicacions son: 

·  Soldevila-Pérez, J., Calderón-Almendros, I., and Echeita, G. (2022). My (school) life is expendable: radicalizing the discourse against the miseries of the school system. In J. Collet, M. Naranjo & J. Soldevila-Pérez (Ed), Global struggles for inclusive education: lessons from Spain, 17-32. Springer: Switzerland.

·  Soldevila-Pérez, J. Muntaner-Guasp, JJ & Naranjo-Llanos, M. (2023): Collaboration between ethnographers and the educational community of a school in the development of inclusive education, Ethnography and Education, DOI:10.1080/17457823.2023.2180323


Mila Naranjo Llanos

 "L'avaluació competencial en el marc d'una escola inclusiva"

Mila Naranjo L’avaluació_competencial_escola_inclusiva.pdf


Mila Naranjo Llanos, és professora d'universitat, Llicenciada en Psicopedagogia i Doctora en Psicologia per la Universitat de Barelona. 

És professora en els Graus de Psicologia i Mestres d'Educació Primària. També al Màster en Educació Inclusiva i al Màster Interuniversitari de Psicologia de l'Educació. 

Va treballar a l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Oberta de Catalunya. 

S’ha especialitzat en temes d'avaluació inclusiva, aprenentatge cooperatiu, i millora dels processos d'ensenyament i aprenentatge. Pertany al GRAD (Grup de Recerca sobre Atenció a la Diversitat a la UVIC-UCC). 

Ha publicat diversos articles en revistes científiques com Cultura y Educación, Bristish Journal of Educational Technology, Revista de Educación, entre d'altres. 

Assessora centres en relació a la implementació de l'aprenentatge cooperatiu a les aules i a l’avaluació inclusiva. 

Rosana Azol 

"El paper del DUA en la cultura del centre"

Al llarg de la meva trajectòria professional he treballat en centres de diferents tipologies i m’he viscut la diversitat des de diferents punts de vista i he desenvolupat el rol de mestra dins i fora de l’aula. Sentir que els meus alumnes no aprenen amb les propostes de l’aula em va fer qüestionar la nostra pràctica educativa.

El màster de psicopedagogia em va permetre compartir amb professionals que treballen per a la inclusió conceptes com ara, la personalització de l’aprenentatge, la importància del context i el Disseny Universal per a l’Aprenentatge.

A més, he tingut la sort de participar d’un grup de treball de la Universitat de Barcelona sobre escola inclusiva.

A banda, he participat de formacions sobre DUA i he impartit tallers sobre aquesta temàtica amb l’objectiu de compartir i aprendre plegats sobre com podem enriquir les nostres propostes per facilitar la participació i l’aprenentatge de tots i cadascun dels alumnes.

Actualment, sóc directora de l'Arquitecte Gaudí de Sant Feliu de Llobregat i això em permet continuar treballant aquest CANVI DE MIRADA i construir un projecte d’escola respectuós amb la DIVERSITAT.

Rodo Gener

"Conclusions 2.0" 

Un toc d'humor per a la cloenda de les jornades

Actor professional des de l'any 2001.

Actor, doblador i presentador. Membre fundador de LA IMPACIÈNCIA. Format de la mà del director Pitus Fernández, amb ell, ha actuat en diverses obres com "El somni d'una nit d'estiu", "Nit de Reis", "L'estrantya parella",... Ha realitzat cursos amb diferents professors com carmelo Gómez, Neil La Bute, carles Castillo, Lilo Baur, Andrés Corchero, Pere Fullana, entre d'altres.

Ha participat en més d'una vintena de muntatges teatrals amb directors com Pep Tosar, Rafel Duran, Konrad Zschiedrich, Albert mestres o Luca Bonadei.

Al cinema, ha actuat en llargmetratges com "Deshielo" o "Como todas las mañanas". Ha participat en diverses sèries de televisió com "Ventdelplà", "Llàgrima de sang", "La Riera" o "Vallterra" ,entre d'altres, i ha presentat el programa "Palma Pam a Pam" a IB3. 

Ha rebut el premi Escènica a millor actor en els anys 2009 i 2010 per "Solitari Oest", al 2011 per "Algú que miri per mi" i el Premi de teatres i auditoris públics a Millor actor 2016 per "Jo Odisseu" i "Un tramvia nomenat Desig"