Festes i celebracions

Festes!!!

Les festes són el motiu perfecte per gaudir junts de bons moments: amb els companys i companyes de la classe, amb els fillols i padrins d'aules germanes, amb les famílies, ... grans i petits ben mescladets!!

Les celebracions són un element cultural important en el nostre entorn, i suposen l'oportunitat d'integrar tots els membres de la comunitat educativa en la cultura en què vivim.

Tant si és preparant màscares,com si compartim bunyols; tant si es tracta de preparar el concert de Nadales, com si escrivim creatives gloses de Sant Antoni; quan comptam els peus de la Jaia Quaresma o quan dissenyam les disfresses... en totes aquestes festes estam aprofitant l'ocasió per treballar els continguts propis del currículum embolcallats del gaudi que suposa compartir les celebracions.

Primavera!!!!

Ha arribat la primavera al Rafal Vell... potser a fora encara fa fredor, però a dins de l'escola ja es respira l'alegria i el color primaveral!

Sant Antoni 2018

Enguany la festa de Sant Antoni ha tengut un component nou: LA COLLA DIMONIERA DEL RAFAL VELL. Durant el primer trimestre els nins i nines del segon cicle (4t, 5è i 6è) han dedicat les sessions d'educació artística a preparar les noves vestimentes, màscares i caparrots de la Colla dimoniera.

Ha estat una feina complexa, que ens ha duit a dissenyar, mesurar, cosir, pintar, contactar amb experts talleristes, fer màscares i caparrots, composar música, ritmes i gloses.... uns artistes ben complets!!!

El Rei Carnestoltes i Sa Rua

Visca Carnestoltes!!!!! criden els alumnes de sisè, ben fort acompanyant amb el ritme après per tocar la batucada.

Com cada any el Rei Carnestoltes fa una aparició triomfal per marcar l'inici d'una setmana de bauxa i diversió . Petits i grans l'esperam amb totes les ganes del món, ballam, cantam i escoltam les gloses que esl nins i nines de 6è han preparat per a cada classe.

Ja fa temps que preparam les nostres disfresses: dissenyam, triam materials, tallam, mesuram, pintam... una bona feinada, amb l'ajut inestimable de les famílies.

I quins nervis!!! plourà? no plourà?

Arriba el gran dia i el cel ens regala un blau ben estirat, amb un sol de calentor molt tímida, però que ens permet viure la festa passejant per la barriada, gaudint de la nostra disfressa, admirant les vestits de les altres classes, acompanyats per tants i tants pares i mares que, amb il.lusió, es difressen amb nosaltres.

En arribar a l'escola ens espera la xocolata calenta i la coca que ens han preparat les cuineres, el ball i la gresca que ens organitzen des de l'AMPA,... i acabam l'horabaixa cansats i contents...

25è ANIVERSARI DE LA SETMANA CULTURAL


Com cada any, des de fa 25, a l'escola hem organitzat la setmana cultural. Aqui en teniu una petita mostra