MEDI

El mapa dels 7 tresors...

Comencem aquest trimestre convertint-nos en pirates en cerca dels 7 tresors que amaga la nostra illa! De moment ja n'hem descobert uns quants: els llaüts, les avarques, els fars... Seguirem investigant per descobrir-los tots, tant de manera individual com en grups de pirates.

Com gira la terra?

Aquest trimestre hem estat investigant moltes coses sobre l'espai. Una de les activitats que vam fer consistia a descobrir quins són els dos moviments que fa la terra al voltant del sol: translació i rotació. Per acabar d'interioritzar el concepte vam fer aquesta petita manualitat!

Una pedra amb forma de Menorca!

L'altre dia en Bastián ens va portar una pedra que s'havia trobat en una excursió, però no era una pedra qualsevol, és que tenia forma de Menorca!!! Així que van decidir amb la seva família aprofitar aquesta sort i pintar els municipis de l'Illa. L'any passat ja els vam començar a estudiar, però ens anirà superbé per repassar i aprendre a situar-nos. A vegades només em de saber fixar-nos en el nostre voltant per trobar coses increïbles!

D'on surten els meteorits que van destruir els dinosaures?

Aquest trimestre hem rescatat aquesta pregunta que ens vam fer a l'inici de curs. Això ens ha portat a iniciar una investigació que ens ha conduït a l'Univers. Així que hem muntat els nostres 4 equips d'astronautes per poder investigar a fons els 4 elements més rellevants de l'espai: els satèl·lits, les estrelles, els planetes i els meteorits. Després de la nostra investigació, hem començat a preparar-nos una exposició oral per poder explicar les informacions trobades als companys! Cada cop aconseguim entendre més la importància de treballar en grup i de fer-ho bé, a vegades és difícil, però ho estem aconseguint!

Les mescles

Arran de l'experiment del volcà vam poder xerrar sobre els tipus de mescles que existien, quines eren les seves característiques, etc. Ara ens tocava experimentar... Es poden separar els elements de les mescles? Com ho podem fer? Vam descobrir que les mescles heterogènies són molt més senzilles de separar i vam provar alguns tipus de separació (decantació, filtració, cristal·lització...).

Fem un volcà!

Hem estat investigant molt sobre la pregunta que ens havia sorgit: Per què hi havia tants volcans en l'època dels dinosaures? Hem descobert quines parts té, com sorgeixen, quins tipus hi ha... I per acabar la nostra investigació hem volgut crear el nostre propi volcà! Això ens ha ajudat a entendre el concepte de substància pura i mescla (homogènia i heterogènia). Ens encanta fer experiments!


IMG_8303.MOV

Els nostres bolets!!!

Després de l'activitat que ens va fer en Cicerón de "Bolets de Menorca", vam tenir la sort de poder aconseguir un cultiu de bolets. Aquí podreu veure com ha sigut el seu creixement. Els hem hagut de cuidar molt, ja que necessiten un ambient molt humit i els regàvem cada hora durant una setmana! El millor de tot? Poder provar-los!!! Estaven boníssims!