el nostre hort

SOBRE el nostre CENTRe

El nostre centre esta situat a Natzaret, barri marítim de València.

Des de 2014, és un centre catalogat com a Centre d'Acció Educativa Singular, CAES, ja que el 98% de l'alumnat de compensació educativa. Moltes de les famílies tenen un nivell soci econòmic i cultural baix.

Ens definim com una escola oberta, inclusiva i innovadora.

Oberta al barri i a totes aquelles persones o entitats que vulguen col·laborar amb els nostres projectes.

Inclusiva: a la nostra escola hi ha una gran diversitat, els nostres alumnes procedeixen de diverses ètnies i diferents contextos, busquem que cadascun d'ells siga tractat com d'igual valor, que les seues diferencies aporten i enriquisquen, busquem la participació de cadascun d'ells i de les seues famílies, creiem en el respecte a la diversitat i busquem eliminar barreres per a arribar a una vertadera inclusió i busquem la sostenibilitat posant èmfasi a educar als nostres alumnes perquè adquirisquen maneres de vida sostenibles, en comunitats i entorns sostenibles, tant a nivell local com global. Fomentant el respecte de la la naturalesa, comprometent-nos per les generacions futures

Innovadora, perquè busquem l'èxit de tot el nostre alumnat, i per a això posem en pràctica metodologies actives que fomenten el procés d'ensenyament aprenentatge

PER QUè EL PROJECTE DE HORT A L'ESCOLA

L'hort escolar és una estupenda eina d'aprenentatge transversal. Permet treballar coneixements i habilitats de diferents àmbits. I al mateix temps, inculcar valors als més xicotets mentre es diverteixen.

Els horts escolars ensenyen a menjar de forma equilibrada i aprofiten per a desenvolupar hàbits saludables i el desenvolupament sostenible.

Ajuden a comprendre millor el que ve en els llibres i ajudar a aprendre matemàtiques i altres àrees.

Desenvolupen habilitats motrius i permeten aprendre gaudint del sol i l'aire lliure.

Promouen el treball en equip, inculquen el valor de l'esforç i permeten treballar junts a xiquets i xiquetes de diferents edats.

Ajuden al desenvolupament de la gestió emocional.

Fomenta la participació de la comunitat educativa: famílies i veïns del barri.

PER QUè UN GRUP DE TREBALL

Aquest grup va sorgir per la inquietud d'un grup de mestres de l’escola amb la finalitat de facilitar i dinamitzar la participació de tota la comunitat educativa en la creació d’un hort ecològic.

Per dur a terme aquesta tasca els mestres del grup realitzarem dos actuacions:

-Una actuació teòrica per organitzar la distribució, organització i ús de l’hort.

-Una actuació pràctica amb tots el membre del centre per tal de treballar dins de l’hort i conèixer com cultivar vegetals de manera ecològica.

OBJECTIUS

-Utilitzar el hort com a recurs educatiu en diverses matèries.

-Dinamitzar la participació dels membres de la comunitat educativa.

-Adquirir formació en nocions bàsiques sobre agricultura per al professorat.

-Establir un dossier d’activitats transversal relacionades amb l’hort i ficar-lo a disposició del professorat i de l'alumnat

- Col·locar cartells informatius a l’hort amb les plantes que s’hi troben, les ferramentes que s’utilitzen i la fauna que els acompanya.

Recursos Personals:

Equip de docents del centre

Persones externes al centre, persones del barri, que han volgut col·laborar en aqueste projecte.

Sitios web para la comunidad educativa