https://www.mako.co.il/news-entertainment/2022_q4/Article-d447b4844dfdb81026.htm
מאמר בN12
"אני חושב שהתוכנית הראשונה לא הייתה מצחיקה בכלל", הודה המנחה איל קיציס בביקור השבוע על הסט, "אבל אני חושב שבטיימינג שהיא שודרה, עצם זה ששודר, שחרר איזה משהו - גם אצלנו וגם אצל הצופים - ברמה כזאת, שזה כאילו היה כמו הדבר הכי מצחיק שיכולנו לשדר".
ההצלחה של מערכון ה-BBC שהופיע בתוכנית הראשונה, הצליחה להפתיע אפילו את זקני "ארץ נהדרת": מיד אחרי השידור הקטע הפך ויראלי ברשת, הגיע למיליוני צפיות וזכה לסיקור בתקשורת הבין-לאומית, כולל ב"דיילי מייל" הבריטי. הפתיע אותי כמה גם באנגליה העמדה הזאת של ה-BBC לא פופולרית, וזה דווקא מעודד", אמר שגב.
הפוטנציאל הבין-לאומי כבר היה ברור, החיצים הופנו לאנשי הקמפוסים שהביעו תמיכה בחמאס. גם המערכון הזה התפוצץ ברשת וצבר יותר מ-20 מיליון צפיות
"לפעמים אפשר בקפסולה של מערכון של שתיים וחצי דקות להעביר מסר בצורה הרבה יותר אפקטיבית, החדות של המסר נורא ברורה".
https://www.kipa.co.il/%D7%91%D7%A8%D7%A0%D7%96%D7%94/1170511-0/
המערכונים של ארץ נהדרת משגעים את העולם מערכוני ארץ נהדרת שלועגים ליחס של העולם ובפרט התקשורת למצב של ישראל תופסים תאוצה
המערכון בו מתמקדים ביחיא סינואר התפוצץ בעולם עם למעלה מ-11 מיליון צפיות בטויטר, אינסטגרם, יוטיוב וטיקטוק.
בין היתר, שיתפו את המערכון נדב איל עם 1.3 מיליון צפיות, כריס רוז עם 2.4 מיליון צפיות, StandWithUs עם 3 מיליון צפיות ומשפיענים בינלאומיים נוספים.
הוויראליות מעוררת סיקור בינלאומי באתרים מובילים
המערכון שלועג לסטודנטים תומכי פלסטין שיתפה יונית לוי מגישת החדשות המובילה בישראל בחשבון הטוויטר והסרטון הגיע ל6.8 מליון צפיות עם תגובות מכל העולם.
מאמר באנלית על המערכונים של ארץ נהדרת מאתר VARIETY
ארץ נהדרת שדרה מערכון על מספר מחלוקות סביב הדיווח של BBC שסירב לתאר את חמאס כארגון טרור והדיווח שלהם על התקפת בית החולים בעזה באשמת ישראל כאשר האשם ככל הנראה של חמאס כתוצאה מירי שגוי.
הרעיון של מערכון הBBC היה של הסופרים איתי רייכר ודור מוסקל
מולי שגב התרייאן עם האתר ואמר שכמו רוב הישראלים הם מאוד מאוכזבים מהאופן החד צדדי שהמלחמה הזו מכוסה על ידי התקשורת וBBC היה המקרה הקיצוני ביותר של הגישה הזו ולכן הן יצרו את המערכונים. הרייטינג היה הגבוה ביותר שהיה לנו מזה שנים: 28.6% ממשקי הבית במדינה צפו בתכנית.
https://www.youtube.com/watch?v=jW_k-mUfzhE
מערכון הארי פוטר
העלייה באירועי האנטישמיות בקמפוסים באוניברסיטאות בארצות הברית הגיעה לקונגרס האמריקאי.
במערכון הכוכב האמריקאי שפועל רבות למען ההסברה הישראלית, מייקל רפפורט, נכנס לנעליו של פרופסור דמבלדור - וערך שימוע לפרופסורים המובילים בבית הספר: מקגונגל (ליאת הר לב), ספראוט (עלמה זק) וסנייפ (יובל סמו). הארבעה דנו בסוגיית הקריאות לרצח עם נגד "הבוצדמים" באנגלית בריטית מצוחצחת, ושיגרו חץ סאטירי כמענה להתחמקות של ראשי האוניברסיטאות. אתם כולכם פרופסורים אז אתם חכמים, זה לא אמור לקחת יותר מדי זמן", פתח דמבלדור את דבריו. בתשובה לשאלותיו אם הקריאה לרצח עם של הבוצדמים היא הפרה של החוקים נגד הטרדה ובריונות נענה כי זה "תלוי בהקשר", לצד תשובות מתחמקות נוספות. המערכון מגיע שבוע לאחר שנשיאות אוניברסיטאות מובילות בארצות הברית סירבו לגנות את האנטישמיות הגוברת בקמפוסים במהלך דיון שנערך בבית הנבחרים. ראשות המוסדות, בהן הרווארד ו-MIT, סירבו להשיב האם קריאה לרצח העם היהודי מפרה את הקוד האתי, והסתפקו בתשובה "זה תלוי בהקשר". מאוחר יותר, נשיאת אוניברסיטת פנסילבניה, ליז מגיל, התפטרה מתפקידה בעקבות הסערה הציבורית.
https://www.youtube.com/watch?v=1XtiqXLlR_Q
המערכון על הBBC ויחיא סינואר
, כתבת רשת השידור הבריטית BBC, מגלה אמפתיה כלפי מנהיג החמאס יחיא סינוואר אשר נותר ללא מגן אנושי של אזרחים לאחר שהאזרחים הפלסטינים לדרום הרצועה. בשלב מסוים, מתחילים לשמוע ברקע הריאיון קולות בכי של תינוק חטוף מה שהצופים בבית לא ראו זה שדקות לפני תחילת הצילומים, במהלך החזרות האחרונות, מישהו השמיע פתאום את קולו של התינוק בחלל האולפן. עבור אלי “סינוער” פיניש זה היה יותר מדי. “מההתחלה של הסיוט הזה, אני שואל את עצמי כל יום מתי אבכה. כי אני חייב. לא כי אני מחפש את הבכי, אלא כי אני צריך לפרוק. ופתאום בכי של תינוק, ואתה מבין שיש תינוק שם. זה העיף אותי תוך שנייה. זה לא התפוצץ? יש תינוקות?” פיניש הסביר. בסופו של דבר, כשהמערכון הוקלט, באולפן עצמו לא שמעו דבר מלבד השחקנים. הבכי של התינוק הושתל בעריכה.
, אותו המגישה הבריטית מאשימה בהפרעה לסינוואר. המערכון נגמר בעקיצה עם רגע מההיסטוריה, בו נטען ש"ב-1944, צ'רצ'יל חסר הלב סירב להפסקת אש והמשיך במתקפה הרצחנית על גרמניה הנאצית
המערכון הגיע גם לברזיל, צ'כיה, יוון ואיטליה. "הצד הישראלי רואה את עמדת ה-BBC בכל הנוגע לסכסוך כשלא מאוזנת ומבקר את הרשת בעקביות על כך שהיא מעדיפה את חמאס ומקטינה את האכזריות של פיגועי ה-7 באוקטובר", נכתב באתר הצ'כי.
https://www.youtube.com/watch?v=rbfccVBo9tE
המערכון על הסטודנטים האמריקאים האנטישמים והפרו פלסטינים
אחד המוקדים המרכזיים במלחמת ההסברה והתודעה הוא האוניברסיטאות בארצות הברית, שם סטודנטים רבים מקיימים הפגנות פרו-פלסטיניות ופועלים נגד ישראל ויהודים.
במהדורה המיוחדת של "ארץ נהדרת", התייחסו לתמיכת הסטודנטים הצעירים בחו"ל בחמאס ובפלסטינים, כשהציגו במערכון באנגלית, שכבר הפך ויראלי ברשת, שני "סטודנטים", בגילומם של ליאת הר לב ותמיר בר, באוניברסיטת "קולומביה האנטישמית". במערכון השניים מגנים את ישראל ומציגים אותה כשקרנית. השניים הגדילו לעשות וגם אירחו את אבו פטואה, מחבל חמאס בעזה, וגילו כלפיו אמפתיה למרות שהוא לא התבייש לומר כי אחרי ישראל, אמריקה הבאה בתור. לצד השנאה לישראל, המערכון הבליט את החמלה, הכביכול פרוגרסיבית, של סטודנטים אלו בחמאס - ושני הצעירים שוחחו עם מחבל חמאס, שנמצא כעת במנהרות מתחת לבית החולים ברצועה. גם כשהטרוריסט התבטא בצורה פוגענית כלפי הקהילה הלהט"בית, השניים בחרו לפרש את דבריו בצורה חיובית והזמינו אותו לאמריקה.
תגובות נבחרות מצופי היוטיוב של המערכונים:
Comedy used to be fiction. Now comedy has become a documentary of real life
" I'm not antisemitic, I'm racist fluid." You made me spit out my coffee. That was hilarious. I needed a good laugh. I'm not sure how I got to this video but Im glad I did. I needed this. Thank you for the laughs when it's not easy to even smile right now.
I fell out my chair laughing....they absolutely nailed the attitude of the woke crowd demonstrating for something they have no clue about.
https://www.youtube.com/watch?v=gHTNuBKtzHc
המערכון על הBBC
במערכון לועגים לBBC על כך שפרסמה דיווח שגוי ב17.10 על ירי טיל בבית החולים בעזה ומאשימה את ישראל.
זה המערכון הראשון מאז השביעי באוקטובר שארץ נהדרת הוציאו וצבר ויראליות בעולם ומשם המשיכו ארץ נהדרת לפרסם עוד מערכונים להסברה הבינלאומית.