Vaktlederinstruks Olavshallen
Instruks til vaktleder i Olavshallen – Byåsen skolemusikkorps
Informasjonen under gir en oversikt over hva som ligger i jobben som vaktleder i Olavshallen. Av praktiske årsaker det sortert i hva som skjer før, under og etter forestillingen. Det er også en egen del med informasjon som gjelder under hele oppdraget.
Før forestillingen ved ankomst
Hente nøkkel i nøkkelboksen hos scenemester.
Sjekke at alle dører inn til salen er låst.
Åpne alle toaletter og sette på lyset.
Snakke med enten scenemester eller personalet i billettluken om hvor mange billetter som er solgt, hvor mange rullestoler man kan forvente og hvilke typer billetter/abonnement eller lignende som er gyldig på den aktuelle forestillingen. Det er også viktig å sjekke lengden på forestillingene, om det er pause, og hvor lang tid det eventuelt er før pausen.
Hente sambandsutstyr og billettskannere hos scenemester og ta med dette til vaktrommet.
Låse opp glassdør i Lille Sal eller gitrene til Store sal en time før forestillingen. Dette er samme tidspunkt som vaktene møter opp. De kommer enten til gitteret mot Kjøpmannsgata eller direkte på vaktrommet i 4. etasje hvis gitteret er åpent.
Låse opp heisen. Merk at både denne og glassdøren inn til Lille sal kun lar seg åpne i 3 timer. Etter den tid må de åpnes for nye 3 timer hvis det er behov for det. Det vil alltid være mulig å komme ut av Lille sal eller ta heisen ned fra Store sal selv om det har gått 3 timer.
Vaktlagoppmøte og instruks
Sjekke at alle fra vaktlaget har kommet og eventuelt ringe opp dem som mangler så fort som mulig. Registrere oppmøte i databasen.
Sende ned garderobevaktene så fort som mulig etter oppmøte. Chip til dørene i garderoben henger på innsiden av vaktlederskapet. Merk at det må låses opp i begge ender av garderoben for at dørene skal holde seg oppe. Garderoben skal holdes stengt under forestillingen i Store sal, men folk som skal hente ut klær, må selvfølgelig få lov til det.
Fordele folk på dørene. Hvis det er uerfarne vakter i vaktlaget, så er det lurt om disse blir plassert på A eller B slik at de kan stå sammen med noen som er erfarne. Det kan være lurt å sjekke om noen kan tenke seg å sitte inne. Hvis det er mange som vil det, så kan det være greit å trekke lodd om det.
Dele ut oversikt instrukser over hvordan hver vakt skal forholde seg på den døren de er plassert. Disse henger på vaktrommet og inneholder en tegning over nødutgangene på den aktuelle døren og en prosedyre ved brannalarm
Gi instrukser om billetter, varighet, pause og andre forhold som man må kjenne til.
Hvis det er solgt færre billetter enn forventet, så kan det hende at det blir stengt på balkong, og at noen fra vaktlaget kan sendes hjem. I slike tilfeller trekkes det lodd, enten ved å bruke kuler i en boks som står i vaktlederskapet, eller ved å bruke nettsteder laget til dette (f.eks. wheelofnames.com).
Sørge for at alle har vert-skilt, samband og billettskanner. Vaktene skal i størst mulig grad bruke ørepropper, men viktigst er dette for de to som sitter inne i salen.
Sende med hansker og plastposer til rydding av salen.
Teste sambandet slik at man er sikker på at alle får med seg beskjeder/hører det hvis brannalarmen skulle gå.
Angi tidspunkt på dør.
Åpning av dører og Billettscanning
Låse opp alle dører til salen og sjekke at vakten som står på den aktuelle inngangen har oversikt over alle nødutganger på stedet. Sjekke at ingenting står i veien for en eventuell evakuering av salen.
Snakke med vaktene som står på A om forventet antall rullestoler og sørge for at de vet hvordan de kan fjerne de løse setene på rad 11.
Varsle scenemester før 20 minutt før forestillingen om at vaktlaget er på plass, slik at de vet det når dørene til salen åpnes.
Bistå med skanning av billetter hvis det er nødvendig.
Bistå scenemester med å sjekke om alle som skal på forestillingen er inne i salen.
Under forestillingen
Koke kaffe og gå rundt med den.
Bistå med små og store spørsmål som skulle dukke opp.
Åpne glassdør og heis igjen hvis forestillingen varer ut over de 3 timene de er åpne.
Bistå scenemester ved brannalarm. Se eget punkt.
Samle inn skannere når det har gått så lang tid i forestillingen at de ikke trengs på døren mer.
Etter forestillingen
Tømme salen for publikum. Rydde salen sammen med vaktlaget.
Samle opp eventuelt hittegods og bringe det til scenemester.
Låse salen.
Følge vaktlaget til vaktrommet og åpne skapene slik at de får hengt fra seg og hentet personlige eiendeler. Det er viktig at døren til vaktrommet og skapene er låst under forestillingen, slik at folk kan være trygge på at ingen kan hente ut saker derfra.
Låse alle toaletter.
Stenge gitter/glassdør og heis.
Levere tilbake samband og billettskannere.
Låse inn nøkkel i nøkkelskapet.
Generell informasjon:
Setene på rad 11 nærmest inngang A brukes til rullestolbrukere. Disse kan enkelt fjernes og settes i hjørnet mellom inngangsdøren og scenen.
De 4 setene på rad 11 nærmest inngang B er ikke i salg. Disse disponeres av scenemester og kan som regel brukes hvis det skulle oppstå behov for ekstra seter. Man må i så tilfelle avtale med scenemester. Disse setene kan også fjernes hvis det oppstår behov for flere rullestolplasser.
Hvis det skulle oppstå en situasjon der ambulanse må tilkalles, så kommer denne til Krambugata. Det er viktig å bistå scenemester i en slik situasjon, for eksempel ved å møte helsepersonellet og lede dem til riktig sted.
Ved utløsning av brannalarm får oftest scenemester et forvarsel slik at de har noen få minutter til å sjekke hvor alarmen er utløst og om det brenner på stedet, eller om det er falsk alarm. Som regel gir scenemester beskjed om slike forvarsel, og det er viktig for vaktleder å være forberedt på en evakuering.
Hvis brannalarm utløses i bygget, så skal salen evakueres. I en slik situasjon er god kommunikasjon med vaktlaget og scenemester viktig. Vaktlaget skal på forhånd være informert om at de skal orientere seg om situasjonen på den inngangen de står på, og varsle hvis det ikke er mulig å evakuere gjennom denne. Ved brann skal publikum evakueres gjennom alle mulige utganger, også nødutganger. Ved falsk alarm brukes gjerne bare vanlige utganger.
Rullestolbrukere evakueres av scenemester og skal ikke ut gjennom vanlige innganger for å unngå kork.
Etter evakuering av salen samles vaktlaget på Royal Garden.
Lenker
Dugnadsinformasjon til foresatte
Søknad om fritak (KUN BSMK)
Søknad om fritak dugnad - Generell (OH og BSMK arrangment)
Søknad fritak dugnad - Spesielle Arrangement (NM og 17. mai)