P5

Treball per racons. Portem a terme simultàniament diferents activitats d'aprenentatge en grup molt reduït. Afavorim l'autonomia i la responsabilitat amb el treball i el material. Aprenen a ser conscients de les seves possibilitats, a donar valor als seu progressos i a acceptar els errors. S'estableixen relacions afectives(treball de l'empatia), progrés en l'autonomia i en els coneixements, hàbits d'ordre i de respecte,...i sobretot gaudim de l'aprenentatge i després ens felicitem per la feina feta!!

Els nens i nenes de P5 del Riu Onyar, hem fet un llistat de coses maques que ens passen durant el dia..., que bé que ens sentim quan fem alguna bona obra pels altres! O rebem ajuda/estima d'un company/@.

Aquesta setmana hem fet un experiment que ens ha fet rumiar força: per què alguns cossos floten i altres s'enfonsen? Per taules hem creat formes amb plastilina amb la intenció de fer-les flotar. Primer hem fet hipòtesis fent servir les claus de pensament (connexió, causa-efecte i forma) tot afirmant " jo crec que el meu objecte flotarà perquè ..." Un cop fetes les prediccions, cada nen/a ha pogut experimentar amb sorpresa què passava amb cada cos a dins de l'aigua. Finalment, hem recollit possibles causes que fan que un cos de plastilina suri o no: que no tingui forats, que pesi molt o no, que li entri aigua fàcilment, que es tombi, que sigui rodó ... Per tant, hem generat noves inquietuds i qüestions que properament haurem de resoldre!

Moments plens d'il.lusió: Àngels Custodis

Aquesta setmana hem parlat de les comarques de Girona, dins del projecte Som Girona. La seva geografia, tractada d’una manera lúdica, divertida, però sobretot emocionant, ha provocat la implicació de tots els nens, ja que cada nen pertany a una comarca, per tant hi té molt a dir. Després de descobrir-la, han sabut ubicar-la en el mapa.

Quina és la comarca més poblada pels nostres nens/es? En quina hi ha més muntanyes? Quina toca França? On viu el Drac de Banyoles? On comença i acaba la Costa Brava?... Ells mateixos han formulat moltes preguntes mentre confeccionàvem entre tots/es el mapa!

En Max i en Jan ens varen deixar a tots fascinats amb un recull de fotografies sobre Girona i alguns llocs emblemàtics que varen visitar, com l'Ajuntament, el Pont de les Peixateries Velles o la Plaça de la Independència.


Després de parlar a l'hora de religió de la importància de tenir amics, els nens /es de P5B vam escriure paraules boniques que ens agraden que ens diguin i paraules que poden fer feliços als nostres companys.

Els nens i les nenes de P5C ens hem preguntat si les gallines de la granja de l’escola volen molt o poc, poden volar des del cim d’una cadira de l’aula? I d’una cadira més alta? I de la tanca de la granja? I com ho podem mesurar això?. Hem fet moltes hipòtesis per donar resposta a totes les preguntes que teníem i després ho hem comprovat.

A través d’aquest aprenentatge per descobriment li hem trobat un sentit a la mesura, hem descobert una unitat convencional de mesura: el metre i hem pogut aplicar la mesura de manera funcional i significativa.


Els nens/es de P5B aquesta setmana hem tingut una visita molt especial; ens ha visitat l’artista gironí Isaac d’Aiguaviva.

Ens ha explicat la llegenda de la majordoma de sant Narcís! I cadascú de nosaltres hem pogut gaudir d’una classe pràctica amb l’ajuda d’en Dani i en Xavi, alumnes de 3er ESO del “cole gran”. D’aquí unes setmanes courem les escultures, les pintarem i farem un petit museu a la classe!!! Voldreu venir????

Ens preparem per la castanyada; tenim les paperines a punt! Assagem les poesies de la tardor i escenifiquem el conte de la castanyera per poder gaudir d'una gran festa.

Pintem el que sentim: ens expressem a través de la música. Aquesta activitat uneix tres grans disciplines: música, art i educació emocional.

20181106_155823.mp4

Aquesta setmana els nens/es de la classe del riu Onyar van voler experimentar com veuen els conills. Els conills veuen de color blau i verd!, llavors vam elaborar unes ulleres especials amb unes orelles de conill i vam baixar a berenar a la granja observant tot amb els colors que veuen els conills!!! Qué diferent es veu tot amb aquests dos colors!!!!

Descobrim la nostra ciutat. Un dia emocionant !!

El Dr. Einstein ens fa viure la ciència amb els experiments.

Ens visita el Patge Reial !!

Treball en equip: entre tots preparem el pessebre.

Treballem les decoracions de Nadal: pintem pinyes i retallem les estrelles.

Treballem la suma i la resta mitjançant el joc.

Aquesta setmana hem gaudit amb la visita de Pau Morales, ex alumne de l'escola. Ens ha dibuixat els personatges de la llegenda de la bruixa de la Catedral, mentre ens explicava aquesta fascinant història!

Després ens ha ajudat a pintar un dels vaixells que tenim a l'escola i barrejant dos colors primaris hem vist que en poden sortir d'altres! Per finalitzar l'hem convidat a berenar amb nosaltres: pa amb xocolata i un got de llet. En Pau ens ha explicat que no només pinta... fa de pallasso, toca diferents instruments: un que li agrada molt és l'harmònica! I també canta! Quantes coses bones que ens ha ensenyat aquest antic alumne de l'escola! Gràcies Pau per compartir tantes coses amb nosaltres!!

Treballem VESS: Rutina Parelles-Pensar-Compartir. Fem el pensament visible.

Treball de la lletra /t/: Fem parelles i pensem paraules que tinguin la lletra /t/, després compartim amb la parella i les escrivim entre tots dos. Finalment les compartim amb tot el grup classe i ens adonem que quan ho posem en comú ens enriquim i aprenem els uns dels altres! Que gratificant és fer el pensament visible i compartir-lo!!

Treballem la prehistòria: descobrim com pintaven els prehistòrics amb espècies, terra i carbó i recreem els diferents escenaris.

Fem pasta de sal: el.laborem els nostres propis collarets prehistòrics i els nostres fòssils. Gaudim aprenent!