PI · promoció 2018-19

«El recinte il·lustrat», és una mostra d’àlbums il·lustrats, enquadernats artesanalment, fets en el mòdul del Projecte integrat per l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Il·lustració com a cloenda dels seus estudis.

Cada any partim d’un tema comú, i en el curs 2018-2019 vam proposar explicar, a través d’il·lustracions, històries imaginades que s’esdevindrien en el Recinte de l’Escola Industrial (antiga fàbrica Batlló). Aquest recinte és un espai quotidià i proper on es troba ubicada la nostra escola, i també és un espai carregat d’història i d’històries que ha servit de rerefons perquè cadascú expliqui les seves pròpies narratives imaginades. Podrem llegir històries inversemblants, somiades, poètiques…

Alumnat participant i obres:

Dani Català – Llibertat o mort

Guillem Duran – La Industrial que no veiem

Laia Esteve – S’ha de ser Rata!

Pol Giménez – La Papallona de la Revolució

Nur Gómiz – Present: passat o futur?

Lia Khabuliani – El tiempo entre las nubes

Cristina Mesas – El misterio de la chimenea

Ijeoma Oji – Zisafrona

Laia Ramón – Sol y Lluna

 

Us convidem a conèixer-les!

 

Del 27 de gener al 23 de febrer de 2022

Vestíbul de l’Edifici del Rellotge al Recinte de l’Escola Industrial Carrer del Comte d’Urgell, 187 de Barcelona.

Horari: de dilluns a divendres de 10.00 a 20.00 hores.

Inauguració: 27 de gener, a les 19.00 hores.

 

Accediu al contingut íntegre dels àlbums digitals a la plataforma ISSUU escanejant els codis QR de l’exposició, clicant sobre els títol de la llista anterior o visitant https://issuu.com/artlaindustrial-gsi/.


Els àlbums enquadernats estaran exposats a la Biblioteca de l’Escola d’Art La Industrial i el CFA Can Batlló.

Horari de la biblioteca:

Dilluns i dimecres de 12 a 19.30 h
Dimarts, dijous i divendres de 9.30 a 16 h

Parlament inaugural a càrrec de Pilar Anglarill

L'exposició «El recinte il·lustrat» és una mostra d'àlbums il·lustrats, fets en el mòdul del Projecte Integrat per l'alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Il·lustració de l'Escola d'Art La Industrial, del curs 2018-19. Cal dir que els Projectes integrats són treballs que realitzen els alumnes com a cloenda dels seus estudis i que cada any el punt de partida és un tema comú. El curs 2018-2019 el tema va ser el Recinte de l'Escola Industrial (antiga fàbrica Batlló) 

Què és un àlbum il·lustrat? 

Podem respondre que generalment té 32 pàgines i entre 300 i 400 paraules. 

Però també podem dir que és l'espai que ens brinda cadascun d'aquests àlbums per endinsar-nos en històries poètiques, inversemblants, somiades... Què, totes elles, tenen com a rerefons el Recinte de l’Escola Industrial. I que van ser creades des del trànsit quotidià d'aquest recinte carregat d'història i d'històries. 

Aquests àlbums, al mateix temps, són la mostra del repte que suposa per l'alumnat el Projecte Integrat, en el qual han de posar en joc el rigor tècnic, el valor plàstic, l'expressió artística, la sensibilitat estètica i la viabilitat, per desenvolupar una activitat professional. 

Les il·lustracions i el text ens fan entrar i avançar en la història, tot fent palès implicació, esforç i constància per assolir els objectius marcats a l'inici del projecte, 

L'exposició «El recinte il·lustrat» estava prevista el març del 2020, malauradament pocs dies abans de la inauguració, un virus va canviar la nostra quotidianitat, i es va ajornar. Finalment, avui podem dir que per tot l'equip docent del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Il·lustració i Animació i la direcció, de l'Escola d'Art La Industrial, és un honor acompanyar l'alumnat del curs 2018-19, en aquest acte. 

Alhora ens agradaria deixar constància que tot el procés de l'exposició s'ha fet amb molta cura i molta il·lusió, i també la dedicació constant de la Violant Cebrià (coordinadora cultural i tècnica del GFGSI+A), i de la M Josep Forcadell (coordinadora del CFGS+A) de l'Escola d'Art La Industrial.

Agraïm a la Diputació de Barcelona, a M. Teresa Planes Vila (directora de Serveis d’Edificació i Logística) per haver cedit aquest espai carregat de valor arquitectònic i històric, l’edifici del rellotge, el que va ser l’edifici principal del conjunt de l’antiga fàbrica Batlló. La M. Teresa també va despertar la creativitat de l'alumnat acompanyant-nos pels edificis més emblemàtics del recinte i obrint les portes de la xemeneia i els seus passadissos subterranis.

A Jaume Gonzàlez, com a cap, i a Isabel Soler i Verònica Garcia, com a col·laboradores, del Departament de Serveis Generals Escola Industrial i Altres Edificis, per la gestió i tramitació de permisos.

Agraïm a Enric Passolas la interpretació il·lustrada de la xemeneia de l’antiga fàbrica tèxtil, d’obra vista i planta octogonal de l’arquitecte Rafael Guastavino.

A Esperança Canadell i Remedios Román de l’EAI pel suport lingüístic i a Josep Maria Florensa el manteniment de l’estructura expositiva.

I per acabar agraïm de forma especial a l'alumnat representat i a la seva obra sense la qual no seria possible la mostra, a tot el professorat que ha participat en el muntatge i a la Núria i en Carles de MediActive que com sempre han tingut molta cura de tot el material imprès.

Moltes gràcies per ser-hi exalumnat del 2018-2019! Moltes gràcies a tots! Esperem que gaudiu de l'exposició.

Barcelona, 27 de gener de 2022

©2024 Tots els drets reservats