Nieuws

GO! FREINETSCHOOL DE PIENTERE PISTE GAAT BOUWEN

Momenteel zijn er lange wachtlijsten voor een plekje in GO! freinetschool De Pientere Piste. Het nieuwe, ruime schoolgebouw zal ervoor zorgen dat meer kinderen terechtkunnen in de Pientere Piste.

Voor het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw vond de school inspiratie bij Rosan Bosch. Scholen moeten volgens Bosch leuke, spannende en motiverende omgevingen worden. Die de ‘passie om te leren’ uitstralen. En het design van een school draagt daaraan bij.

Ook het team van de Pientere Piste ziet die fysieke ruimte als een plek waar leerlingen zich thuis voelen en ze zin hebben om te (blijven) leren. De architectuur van het gebouw moet zelfstandig en coöperatief onderzoek en spel stimuleren en ondersteunen. De 'droomschool' moet de freinetvisie en -werking kunnen versterken.

Timing?


  • Als alles vlot verloopt, start het bouwteam Brebuild & Hooyberghs in mei 2019 met de werken.
  • De ingebruikname is voorzien in september 2021.

TRIALOG: APP VOOR DUAAL LEREN

Onze GO! Spectrumschool werkte mee aan een Europees project dat een app ontwikkelde om de communicatie tussen bedrijf, school en student binnen een traject Duaal Leren traject te optimaliseren.

Modern en transparant ‘Duaal leren’ vereist een vlotte en ‘realtime’ communicatietool die beantwoordt aan de verwachtingen van scholen en bedrijven. Voor jongeren is de smartphone vandaag hét communicatiemiddel bij uitstek.

De app werd ontwikkeld in een partnerschap met organisaties en scholen uit Roemenië (coördinator van het project), Duitsland, Italië en België. Ook GO! scholengroep Meetjesland hielp mee. Leerlingen en leerkrachten uit onze scholen werkten mee aan het ontwikkelen en uittesten van de app.

Meer nieuws? Volg ons!