ALOYSIUS

katholieke basisschool Maasland


Meester Postlaan 5 - 3155 BM  Maasland Postbus 45 - 3155 ZG  MaaslandT  010-5917116directie@aloysiusmaasland.nl

Sponsorloop Jarige Job

De Aloysiusschool steunt al een aantal jaar Stichting Jarige Job. De meeste kinderen in Nederland worden flink verwend op hun verjaardag. Een sterk groeiend aantal kinderen heeft het niet zo goed en dan is een verjaardagsdoos een geweldig cadeau.

 

De ouderraad kwam op het idee om met een sponsorloop iets extra’s te doen voor kinderen die weinig hebben om hun verjaardag te kunnen vieren. De sponsorloop van vrijdag 12 mei ging van start met de kleuters. Vol enthousiasme, flink aangemoedigd door leerlingen, ouders, grootouders en andere belangstellenden, liepen de kinderen een kwartier lang rondjes om de school en de katholieke kerk. Het was prachtig en soms ontroerend om te zien hoe een behoorlijk aantal kleuters het volhield om een kwartier lang te rennen.
Na de kleuters volgden de leerlingen en enkele sportieve leerkrachten van de groepen 3 tot en met 8. Ook daar was het enthousiasme groot.


Het was een zeer geslaagde ochtend, mede dankzij de perfecte organisatie van de ouderraad. Er was een heus start- en finish doek, een grote digitale klok voor het aangeven van het kwartier, een mooie muzikale omlijsting en de zorg voor de vele vrijwilligers maakten dat het een echt loopfeest werd. Petje af voor de ouderraad.

Het streefbedrag is € 3500 voor 100 dozen. Op zondagavond stond de internetbank teller al op € 3640. Deze week zal het bedrag flink toenemen, omdat sponsors het bedrag nog moeten overmaken. Over een week hopen we het eindbedrag bekend te maken.

In juni gaat de ouderraad bij Jarige Job de gesponsorde dozen helpen inpakken. Elke doos wordt gevuld met een mooi cadeau, feestmateriaal en een traktatie voor de klasgenoten op school. Het team zal het komend schooljaar gaan inpakken bij Jarige Job. Ons leerlingen- schoolpanel heeft dit al een keer gedaan. Zo draagt de hele school bij aan een mooi maatschappelijk doel. En dat geeft iedereen een fijn en dankbaar gevoel.GiGa Groen tentoonstelling groep 8 in Singelhof

In het kader van ‘Ode aan Midden-Delfland’ organiseert het comité Ode aan Maasland een fotoworkshop en aansluitend tentoonstelling i.s.m. Sjaak van Houten en Flip van der Eijk.
Groep 8 van de Aloysiusschool is na de fotoworkshop aan de slag gegaan en de tips van Sjaak hebben hun uitwerking gehad. Met hun mobieltjes zijn de kinderen op pad gegaan om het thema "GiGa Groen" in beeld te brengen. 
Vrijdag 31 maart opende wethouder Melanie Oldewald-Ruijsbroek, na een leuk bedachte act van groep 8, de fototentoonstelling in de Singelhof.
Sjaak van Houten en Flip van der Eijk hebben in hun toespraken de hoge kwaliteit van de foto's geroemd. En daar was geen woord van gelogen. Het resultaat is echt verbluffend goed. Het is meer dan de moeite waard om de 33 foto's, die prachtig in de lange gang hangen, te gaan bewonderen. Tot en met juni is de tentoonstelling te zien in de Singelhof. Direct na de hoofdingang naar links. De tentoonstelling is de hele dag door toegankelijk. 

Het gaat goed met Frans, Marijke, Trudy, Petronella en Margareta.

Het was spannend bij de broedmachine op de gang van de groepen 1-2. Wanneer zouden de eieren uitkomen? Op 13 april was het moment daar. Fransje kwam als eerste uit het ei. Daarna volgden Marijke en haar zusjes.
Dagenlang werden de kuikens bezocht, voorzichtig vastgehouden en geaaid. De kleuters leerden van alles over de kip en het ei. Niet alleen kuikentjes werden bewonderd, maar ook een jong lammetje. Het vrolijke lammetje mocht ook geaaid worden. De kleuters hadden heel veel vragen, maar ook veel antwoorden. Wat hebben ze veel geleerd!
Nu zijn de kuikens heerlijk aan het scharrelen in de tuin van juf Petra. Daar hebben ze het reuze naar hun zin.