Aloysius

Katholiek basisonderwijs Maasland


Meester Postlaan 5 - 3155 BM - Maasland

Postbus 45 - 3155 ZG  - Maasland

T 010-5917116

directie@aloysiusmaasland.nl


 Team  pakt in voor Jarige Job

Vrijdag was het team op bezoek bij Jarige Job om mee te helpen. Onze gastvrouw juf Nicole zorgde voor een warm welkom en we kregen als team rood nog allemaal prachtige rode hoeden en stola's. Na een heerlijke maaltijd was het tijd om aan de slag te gaan. Het werd twee uur lang keihard werken aan de lopende band, de schrijftafel, dozen maken, dozen vullen, dozen stapelen en dansen op de opzwepende muziek van de enthousiaste diskjockeys. Met de fantastische hulp van de Jarige Job vrijwilligers werd het record van de week gebroken. We haalden de magische 1000 grens met wel 1008 gevulde dozen.
Dit betekent 1008 blije kinderen!! Na afloop waren we best wel moe, maar heel voldaan. Bedankt medewerkers van Jarige Job en ambassadeur Jarige Job Nicole. Het was een zeer geslaagde avond!

School in Kerstsfeer

Onder leiding van de ouderraad heeft een grote groep ouders de school weer in een mooie Kerstsfeer gebracht.
De kinderen en leerkrachten zijn ook aan de slag gegaan om in de lokalen de kerstbomen te versieren en andere kerstversiering te maken. Zo wordt er gewerkt naar een mooie Kerstviering en gezellige Kerstmarkt. 


Trudy Bol 50 jaar in het onderwijs

Alle kinderen en medewerkers werden in een rondgang, door het luiden van de oude schoolbel, opgeroepen om naar de hal te komen voor een belangrijke mededeling. Met vraagtekens in hun ogen kwam iedereen naar de hal. Wat was er zo belangrijk dat iedereen van de directeur bij elkaar moet komen?
Trudy Bol die samen met een paar groep 8 leerlingen de uitleen van de schoolbibliotheek verzorgen, keken heel verbaasd. Trudy Bol helemaal, toen ze naar het podium werd geroepen. Op 1 november 2023 werkt Trudy 50 jaar in het onderwijs (waarvan ruim 49 jaar op de Aloysius). Nog jong van geest en kwiek van 'lijf en leden' werkt ze nog op onze school, veelal door het vervangen van leerkrachten, maar ook als vaste medewerker van de schoolbibliotheek.

Alle aanwezigen zongen uit volle borst het schoollied. Dit lied zong Trudy uiteraard mee, omdat zij vaak in alle groepen het lied kwam aanleren.
Daarna volgde "Lang zal ze leven" en tot slot vijf keer de schoolyell "Aloy, aloy, aloy, aloy, aloy", waarmee ze definitief in de eregalerij van de Aloysiusschool mag plaats nemen.
Uiteraard kreeg ze een passend cadeau. Daarna nam ze het woord. Ze vertelde bijvoorbeeld over haar start in het onderwijs. Tot slot bedankte ze iedereen voor de leuke verrassing.

Alle kinderen gingen daarna rustig naar de groep.
En Trudy ging met een glimlach verder met de uitleen in de schoolbibliotheek.