UNIEK LEREN

Op de Aloysius is leren "uniek"

Welkom op de Aloysius en speciaal welkom op dit deel van onze Online-Open-Dagen. U vindt hier waar we op de Aloysius voor staan en hoe we dit met onze werkwijze trachten te bereiken.

Aangezien wij dit jaar wederom geen fysieke Open Dag mogen organiseren, hopen we u online ook de nodige informatie over onze school te verschaffen, waardoor u als nieuwe ouders straks tot een goede schoolkeuze kunt komen.

Via "hoofdsite" rechtsboven kunt u ook de rest van onze schoolsite bekijken.

Is uw interesse gewekt en wilt u meer informatie of een veilige rondleiding? Neem dan via de mail contact met ons op. Bellen kan ook: 010-5917116.

Onze vier kernwaarden

Op weg van peuter naar kleuter ...

De meeste nieuwe ouders krijgen met de keuze voor een basisschool te maken als hun peuter de leeftijd van 4 jaar bereikt. Daarom hebben we hieronder vooral de informatie die daarop betrekking heeft bij elkaar gezet. "Info nieuwe ouders" spreekt voor zich: oriënteren, kennismaken, wennen, aanmelden, regels en afspraken; alles komt aan bod. De knop "informatie" leidt u naar gidsen, nieuwsbrieven en alle downloads (schoolplan, protocollen, inspectierapporten, formulieren). Op de derde plek alle info als u uw kleuter één of meerdere dagen wilt laten overblijven. En tenslotte het "aanmelden". Staat uw keuze vast, dan kunt u uw kleuter direct aanmelden. Online of het formulier als pdf downloaden, invullen en opsturen naar de school. Wilt u eerst nog meer informatie, iemand spreken of een rondleiding? Vul dan nog niet het aanmeldingsformulier in, maar neem contact op met de school.

Groepen 1 en 2

In de zomervakantie van 2020 zijn de lokalen van de drie groepen in de onderbouw gerenoveerd en ingericht met nieuw meubilair. In het filmpje hiernaast een indruk.

"Uniek leren" betekent dat we ons onderwijs stapje voor stapje anders gaan inrichten. Hierbij zal gepersonaliseerd leren (op eigen niveau en in eigen tempo) een steeds grotere rol krijgen. Inrichting en meubilair zijn hierop aangepast. Zo hebben individuele tafels plaatsgemaakt voor verschillende soorten groeps- en instructietafels. Net als kasten en (plan)borden zijn ze voorzien van wielen, zodat de inrichting van de klas steeds veranderd en aangepast kan worden aan de situatie die op dat moment wenselijk is.

Virtuele rondleiding

Hier kunt u virtueel door héél onze school "lopen". Helaas zijn de opnames van vóór de verbouwing in de groepen 1 en 2. Toch geeft het een goed beeld van de rest van onze school.

Enthousiast? Wat nu ...

We hopen dat uw kijkje op onze Online Open Dagen uw interesse in onze mooie school gewekt heeft. En wat hadden we u graag op een echte Open Dag verwelkomt en rondgeleid. Helaas, toch bent u voor een nadere kennismaking met directie en/of leerkrachten van harte welkom. Ook ín de school. Als u belt of mailt, zullen we met elkaar kijken wat in deze bijzondere tijd op een veilige manier mogelijk is. Aan ons zal het niet liggen.

Bestuur, directie en team van de Aloysius