ALOYSIUS

katholieke basisschool Maasland


Meester Postlaan 5 - 3155 BM Maasland Postbus 45 - 3155 ZG MaaslandT 010-5917116E directie@aloysiusmaasland.nl

Pieten laten ravage achter

Dinsdagavond mochten alle leerlingen op school hun schoen zetten. Het was woensdagmorgen dan ook een verwachtingsvolle binnenkomst.

In de meeste groepen was het een complete ravage. Op zich niet zo erg, maar geen enkele schoen was terug te vinden of ............. bleek uiteindelijk leeg. Dat viel wat tegen. Gelukkig werd er bij het opruimen toch in een of andere hoek wat gevonden.

Na het gezamenlijke uitpakken was het wel even uitvinden wat het was. Maar enkele slimpies kwamen er toch snel achter. De Card Booklight klem je op je boek, waarna je een klein ledlampje op je leesgedeelte kunt richten om ook in het donker (in je bed) nog een stukje door te kunnen lezen. Als het van pap of mam mag tenminste. Want daar wil Sint natuurlijk geen ruzie mee.

ProMaa Sinterklaas

Maandagmiddag 23 november verschenen er om twee uur 's middags plotseling twee vrachtwagens van Trefzeker op het grote schoolplein. De laadkleppen gingen naar beneden en tot onze grote verbazing zat in de ene wagen Sint in zijn werkkamer en was de tweede wagen volgeladen met goodiebags.

De groepen kwamen één voor één op gepaste afstand bij Sint langs voor een korte audiëntie. Hij had voor elke groep en leerkracht een passend praatje en soms zelfs een zeer persoonlijk woord voor enkele leerlingen. Hij kent immers iedereen.

Na een liedje voor de Sint kwam de verrassing: in samenwerking met ProMaa (Promotie Maasland) waren er rijkelijk gevulde goodiebags (thema december) die werden uitgereikt aan elk kind. Wat een glunderende gezichten op deze koude, maar zonnige maandagmiddag.

Sinterklaas en al uw bereidwillige vrijwilligers en medewerkers: heel hartelijk dank!

Foto's in Classroom

Meubilair kleuters te koop

Nu al het oude kleutermeubilair vervangen is kan het oude meubilair te koop aangeboden worden. De opbrengst gaat naar de aanvulling van nieuwe kleutermaterialen. U kunt per stuk of per set (voordeliger) kopen.

Werkwijze

In een e-mail geeft u aan wat u wenst. U mailt naar verkoopaloysiusmaasland@gmail.com O.v.v. de achternaam en groep van uw oudste kind op onze school. Geef aan of u op een vrijdagochtend en/of zaterdagochtend het meubilair kunt ophalen. Uitgifte is op volgorde van binnenkomst. De reservering is zolang de voorraad strekt.


Uitgebreide brief met prijslijst en data

Foto van verschillende setjes

Schoolbibliotheek

Scholen moeten voor een breed aanbod van boeken zorgen, door middel van het inrichten van een schoolbibliotheek. Dit is een aanbeveling uit het gepresenteerde "leesoffensief".

De inrichting van de schoolbibliotheek op de Aloysius is in volle gang. Met Sinterklaas zal de bibliotheek officieel geopend worden. Over de organisatie en het systeem van uitlenen wordt u later nog geïnformeerd.

Verboden stomme boeken te lezen

Lezen is niet altijd leuk voor kinderen met een leesbeperking. Passend Lezen heeft daar een oplossing voor. Een collectie voor jeugd en jongeren via Superboek!

De leukste en nieuwste boeken in audio. Handig ingedeeld op leeftijd. Zo duik je in een collectie van ruim 14.000 gesproken boeken, 100 hoorspelen en 20 tijdschriften. Van Jip en Janneke, Mees Kees tot aan Dummie de Mummie, Divergent, Julius Zebra en Kidsweek. Oók als je boeken wilt (voor)lezen op school!

Tot de leeftijd van 18 jaar is dit gratis. Dus aarzel niet om een abonnement af te sluiten en laat zodoende uw kind ook via onze schoolbibliotheek (binnenkort open) meelezen met zijn/haar favoriete boek.

Nieuw inlogscherm COOL

Binnenkort wordt een nieuw inlogscherm voor het COOL portaal geïntroduceerd. Helemaal nieuw is het inloggen met een QR-code. Wat voor school of thuis mogelijk wordt, hoort u binnenkort.

Chromebook lenen

Helaas komt het regelmatig voor dat er een groep één of meerdere dagen thuis moet werken of dat leerlingen door ziekte in het gezin thuis moeten blijven. De situatie is nu eenmaal niet anders. Als het nodig is, mag uw zoon/dochter een chromebook lenen van school. Als het voor korte tijd is, vragen we u vriendelijk hier alleen in noodgevallen gebruik van te maken. Mocht het slechts voor één dag zijn, krijgt u ook geen oplader mee. Het chromebook moet in een normale, stevige tas (rugzak) vervoerd worden en niet in een plastic tasje.

Als het voor één dag is, kan het chromebook 's morgens (na afspraak met de juf of meester) opgehaald worden en moet het dezelfde dag ook weer teruggebracht worden. 's Nachts kunnen dan alle apparaten op school weer worden opgeladen in de daarvoor bestemde karren.

Thuiswerken Tips

Als er thuis gewerkt moet worden, zijn er misschien ook momenten dat er behoefte is aan ander of extra werk omdat de vaste opdrachten klaar zijn.

Op deze pagina vinden de kinderen allerlei soorten opdrachten gesorteerd per bouw.

Thuiswerken Tips

Up to date?

Het komt nog geregeld voor, dat we niet over de nieuwste gegevens van ouders beschikken. Het gaat dan vooral om een nieuw mailadres of een nieuw mobielnummer.

Heeft u onlangs één van deze zaken gewijzigd, wilt u dan het formulier "adresgegevens" downloaden en ingevuld meegeven aan de oudste uit het gezin?

Formulier adresgegevens

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image