ALOYSIUS

katholieke basisschool Maasland


Meester Postlaan 5 - 3155 BM Maasland Postbus 45 - 3155 ZG MaaslandT 010-5917116E directie@aloysiusmaasland.nl

Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie!

TSO 2021-2022

Het huidige administratiesysteem (account, strippen, agenda) gebruiken we in schooljaar 2021-2022 voor de laatste keer. De betreffende website TSO Registratie houdt namelijk op te bestaan in juli 2022.

Zorg ervoor dat u alle nog beschikbare strippen in 2021-2022 inzet voor het afnemen van TSO. Heeft u toch nieuwe strippen nodig? Koop dan niet meer strippen dan u werkelijk nodig heeft. In juli 2022 zou het aantal strippen bij elke ouder op "nul" moeten staan. Hier moet u echter zelf voor zorgen.

Een eventueel overschot aan strippen wordt niet terugbetaald.

Droomfeest

Na een droomontbijt in de eigen groep vertrokken we om half 10 met alle kinderen richting de sporthal voor een voorstelling van Tijl Damen. In de voorstelling kwamen dromen op allerlei manieren voor. In beelden, geluiden, liedjes en vooral in lekker meedoen. Koning Frans kreeg met drie bedienden een onverwachte hoofdrol en tijdens een "ingelaste" pauze kwam de echte Jarige Job langs om een cheque van ruim 1000 euro in ontvangst te nemen. Een bedrag dat we met onze eigen verjaardagen (en die van de leerkrachten) bijeen hadden gespaard. In Classroom of in Parro zullen verschillende links naar de fotogalerijen komen.

Boek 'n trip

Tijdens de zomeractie van Jeugdbibliotheek.nl kun je de mooiste verhalen beleven. Gewoon op je telefoon of tablet. Met de gratis online Bibliotheek-app download je de leukste e-books en luisterboeken. Ook als je nog géén lid bent van de bieb.

De zomeractie loopt van 1 juli tot en met 31 augustus.

Ben je nog geen lid van de bieb? Dan mag je in de actieperiode 10 e-books en 10 luisterboeken lezen. Er is keuze uit duizenden boeken.


Na de zomervakantie gaan de inloopspreekuren van het Kenniscentrum Kind en Scheiding weer fysiek plaatsvinden op het gemeentehuis, 1 x per 2 maanden. Zie hier de ingeplande data. We hopen dat het dan inderdaad weer fysiek mag, anders wordt het omgezet naar online.

Meer informatie over het Kenniscentrum Kind en Scheiding is te vinden op hun website.

Maatschappelijk Team

Na de zomervakantie is er op school ook weer maandelijks een inloopspreekuur van de Zorgprofessional Maatschappelijk Team Midden-Delfland. Carolien Kortekaas is elke eerste maandag van de maand aanwezig van 14.45 tot 15.45 uur.

Schoolbibliotheek Online

Dat we een eigen Schoolbieb hebben is u vast niet ontgaan. Ook niet dat er elke maandag/woensdag enthousiast boeken worden uitgeleend aan kinderen uit groep 1 t/m 8.

Maar weet u dat de collectie van onze bibliotheek ook online is te bekijken? Samen met uw kleuter thuis al in de kasten snuffelen naar een geschikt prenten- en/of voorleesboek (via "Kijk in de kast"). Vervolgens zou u de titel(s) eventueel op een blaadje mee kunnen geven, zodat uw zoon/dochter met het uitgezochte boek thuis kan komen. Het is maar een tip, want zelf snuffelen in de kasten op school is natuurlijk ook prima!

NAAR DE SCHOOLBIEB

U vindt de link naar de schoolbieb ook op een tegel in het COOL-portaal, de online leeromgeving van uw kind. U komt er door in te loggen met het Google schoolaccount van uw kind.


Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image