Älghults Friskola

Skoljoggen

Dags för årets upplaga av Skoljoggen!

Det här året utmanades eleverna att springa många varv på elljusspåret. För genom att samla upp till 100 gemensamma varv skulle de bjudas på skoldisco! Och de sprang så det stod härliga till. De kom till och med upp i en extra belöning, nämligen att få popcorn på discot också. Bra kämpat alla!

Familjekväll

Alla skolans elever och deras familjer bjöds in till en familjekväll för att få chans att träffa varandra och personalen så här i början av terminen. Föräldrarna fick testa samarbetsövningarna som eleverna gjorde första skoldagen. Det blev en del nya idéer till höstens fredagsmys!

Skolstart

Första skoldagen blev en solig och rolig dag! Bamse fyllde 50 år och kom till skolan för att fira med oss. Han hade med sig några av sina vänner och vi lekte olika samarbetslekar tillsammans. Hos Bamse krånglade vi ihop våra händer och sedan skulle vi krångla oss ut igen. Skalman utmanade eleverna att flytta bollar utan att använda händerna.  Vi provade även hans stora fallskärm. Lille-Skutt ville ha hjälp att plantera morötter och hos Gamla farmor fick eleverna hjälpa till att stapla honungsburkar. Häxan Hia-Hia utmanade eleverna att förflytta en ballong på olika sätt utan att den fick nudda marken. Vargen, Husmusen och Nina Kanin fanns också med och hjälpte till. Som avslutning på kalaset bjöd Bamse alla på glass.