Waarvoor kan je bij ons terecht?

DOEL

Jongeren met ASS, fysieke beperking of emotionele problemen zijn zeer kwetsbaar in een schoolse omgeving maar ook daarbuiten. Soms duiken ze in een diepte waardoor ze dan uiteindelijk niet meer naar school kunnen gaan.

Ajaboe wil hun recht op onderwijs vrijwaren. Door hen te begeleiden en te stimuleren om hun diploma te behalen via de centrale examencommissie, krijgen ze terug een positief zelfbeeld. De jongeren krijgen kansen om hun vaardigheden (sociale, educatieve,...) te ontwikkelen in een rustige aangepaste omgeving.

Ajaboe steunt op respect voor elk individu, het ontdekken van zijn/haar talenten en deze een kans geven zich verder te ontwikkelen.

De begeleiding kan gebeuren onder de vorm van een mentorproject, workshops, one-to-one sessions, een goed gesprek, uitstappen …

Ajaboe is geen school noch een instelling voor privéonderwijs maar een veilige haven waarin alle facetten van de persoonlijkheid tot bloei kunnen komen.

Ajaboe organiseert ook activiteiten voor jongeren ter ondersteuning van hun persoonlijke ontwikkeling en helpt hen hun dag te organiseren en hun weg in de maatschappij te vinden.

Daarnaast worden er aanvullende activiteiten voor de ouders en jongeren georganiseerd.

Er zijn enkele speciale projecten die jaarlijks terugkomen: ROBOTCUP en KUNST en THEATER.