Deltagare

Forskargruppen

Linnéa Stenliden är docent i pedagogiskt arbete på Linköpings universitet. Hon arbetar som lektor vid institutionen för beteendevetenskap och lärande (IBL). I sin forskning har hon intresserat sig för digitala medier i olika sammanhang. Centrala teman i forskningen handlar om digital kommunikation, multimodala, digitala läspraktiker och elevers representation av kunskap (kunskapsvisualisering). Hon har många års erfarenhet av att driva forskningsprojekt i nära samarbete med lärare i skolan. Linnea har också tidigare arbetat som lärare och skolledare på grundskola och gymnasium.

E-postadress: linnea.stenliden@liu.se

Anna Martín Bylund är doktor i pedagogiskt arbete med språkvetenskaplig inriktning. Hon arbetar som lektor vid institutionen för beteendevetenskap och lärande (IBL) vid Linköpings universitet. Hennes forskning handlar främst om språk, litteracitet och flerspråkighet i olika utbildningskontexter. Hon har också forskat om transnationella familjer, bland annat om dessa personers komplexa relationer till plats, liksom om hur de använder olika digitala applikationer för att genom videokommunikation försöka överbrygga geografiska och känslomässiga avstånd. Tidigare har Anna också arbetat som gymnasielärare i språk.

E-postadress: anna.martin.bylund@liu.se

Lena Landkvist är legitimerad gymnasielärare i svenska och historia, men hamnade av en slump på högstadiet, trivdes och blev kvar. Hon arbetar i Motala kommun och undervisar i svenska, SVA och SO. Då hon, trots att hon varit yrkesverksam som lärare i 20 år, är nybörjare på att undervisa i SVA, studerar hon just nu vid sidan av arbetet för att bli behörig även i detta ämne.

E-postadress: Lena.Landkvist@motala.se

Linda Ekström Lind arbetar för tillfället som gymnasielärare i svenska, historia och religion på Folkungaskolan i Linköping. Hon har tidigare arbetat som förstelärare med särskilt uppdrag i svenska och språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt på Berzeliusskolan och innan det tjänstgjorde hon ett antal år på Anders Ljungstedts gymnasium. Linda brinner för undervisning och då särskilt för att utveckla de didaktiska strukturer som formar en explicit undervisning. En väg att nå dit har för henne varit att praktisera ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt i kombination med bedömning för lärande. För Linda är det elevernas lärande som står i fokus och i fokus för lärandet står språket.

E-postadress: Linda.ekstromlind@linkoping.se

Susanna Kellgren Lundberg är legitimerad gymnasielärare i svenska, religionskunskap och pedagogik. Sedan 2012 är hon förste-/och utvecklingslärare vid Linköpings kommun och har främst undervisat på praktiska gymnasieprogram i snart 20 år. Huvudfokus i Susannas arbete är det kollegiala lärandet och vad som verkligen händer i ett klassrum när en kollega är med och observerar. Detta har hon fokuserat på i projekten “Kritiska vänner” och “Observationer med MOSO”. MOSO är en applikation som används för digitala observationsunderlag och tillsammans med forskare och lärare i Halmstad, Ängelholm, Helsingborg och norska Agder har Susanna ingått i ett tvåårigt projekt för att vidareutveckla applikationen.

E-postadress: Susanna.Kellgren-Lundberg@linkoping.se

Hannes Stenmark är legitimerad ämneslärare i svenska och samhällskunskap och jobbar för närvarande som svensklärare på en högstadieskola i Motala. Engagemanget för digitaliseringen har sedan starten som lärare varit i fokus. Hannes brinner för att försöka göra svenskundervisningen aktuell för dem och är därför intresserad av de plattformar där eleverna på sin fritid spenderar sin tid.

E-postadress: hannes.h.stenmark@motala.se

Cornelia Wilhelmsson är utbildad gymnasielärare i svenska och engelska, men har sedan examen 2015 arbetat på högstadiet. Med en fot i digitaliseringsfrågan, och en i intresset för litteratur och språket som verktyg för elevers kunskapsutveckling är hon gärna en aktiv deltagare i olika projekt och fortbildningar. Cornelia pratar gärna om digitaliseringens roll i skol- och samhällsutvecklingsfrågor, men också med elever om hur datorspel kan vara språkutvecklande.

E-postadress: Cornelia.Wilhelmsson@linkoping.se

IKT-Samordnare

Oskar Hansson är utbildad bibliotekarie och arbetar som IKT-samordnare för gymnasieskola och vuxenutbildning i Linköpings kommun.

E-postadress: oskar.hansson@linkoping.se

Gustaf Jutterdal är legitimerad ämneslärare i SO-ämnen samt svenska för grundskolans senare år. Han arbetar för närvarande som IKT-samordnare för avdelningen grundskola och förskola i Linköpings kommun.

E-postadress: gustaf.jutterdal@linkoping.se

Pia Widegren - Motala kommun

Anja Thorsten - Linköpings Universitet

Projektledare för ULF vid Linköpings universitet.