2018

Secundària Rock 2018
dijous 12 d'abril
Horari: de 18.30 a 20:30 h 
Lloc : Cafè del Teatre de l'Escorxador

Tema d'aquesta edició : Michael Jackson


 CENTRES PARTICIPANTS:
COL•LEGI EPISCOPAL, MARE DE DÉU DE L'ACADÈMIA. 
(veure el vídeo de l'actuació)
COL•LEGI MARISTES MONTSERRAT_1
(veure el vídeo de l'actuació
COL•LEGI MARISTES MONTSERRAT_2
(veure el vídeo de l'actuació))
INSTITUT CANIGÓ
(veure el vídeo de l'actuació)
INSTITUT D’ALPICAT
(veure el vídeo de l'actuació)
INSTITUT LA MITJANA
(veure el vídeo de l'actuació)
INSTITUT MANUEL DE MONTSUAR
(veure el vídeo de l'actuació)
INSTITUT MÀRIUS TORRES
(veure el vídeo de l'actuació)
INSTITUT RIBERA DEL SIÓ
(veure el vídeo de l'actuació)
INSTITUT RONDA 
(veure el vídeo de l'actuació)
INSTITUT SAMUEL GILI I GAYA
(veure el vídeo de l'actuació)
INSTITUT TORRE VICENS
(veure el vídeo de l'actuació)        

                                                                                                                  
       
Recull  fotogràfic                                                                                                 Un any més des del centre de Recursos Pedagògics del Segrià i amb la col·laboració de la Regidoria de les Polítiques a favor de la creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports de l'Ajuntament de Lleida, endeguem una nova mostra de la música rock que es fa en els centres educatius de secundària per part de bandes no estables de Col·legis i Instituts.

Aquesta serà la XVI edició d'aquesta mostra que esdevé una oportunitat per recrear una actuació en directe de les composicions que s'assagen a les aules de música per part de l'alumnat de secundària.

Enguany la data del concert serà el dijous 12 d'abril a la tarda al Cafè del Teatre de l'Escorxador. 
Com ja és habitual en els darrers anys, l'alumnat participant és convidat a assistir a una Master class durant el matí del mateix dia, que impartirà l'Alfons Enjuanes, amb el títol "La influència del jazz en la música moderna".

Les bases per a la participació en aquesta edició són les següents:
  • Cada centre participant interpretarà dues peces musicals, una dedicada a l'artista d'aquest any, Michael Jackson, i una segona peça de lliure elecció.
  • Almenys una de les peces ha de ser cantada en català o tenir, si més no, una part de la lletra ( la tornada p. e.) en català, això vol dir que la peça interpretada de michael jackson no ha de ser necessàriament en VO.
  • Al finalitzar les actuacions s'interpretarà un tema conjunt de cloenda, la cançó: "Sóc de l'Oest de Catalunya", de David Esterri.

Cal remarcar que es tracta d'una mostra que no té cap cap ànim competitiu, és per animar el vostre alumnat a participar malgrat no siguin músics consumats. L'experiència ens diu que valoren molt positivament poder actuar en un escenari i en un ambient de concert de rock reals.

Com ja s'ha fet també en passades edicions paral·lelament es convoca un concurs de cartells entre l'alumnat de secundària per elegir el dibuix del cartell que  anunciarà el certamen. El guanyador d'aquest any ha estat l'alumne Sory Diarrà, de l'Institut Josep Lladonosa.