PODCAST

Audacity. Sovint, ens podem trobar a l'aula una situació oral que pugui resultar interessant gravar: una conversa o diàleg, una activitat de pronunciació o de discriminació de fonemes, una cançó, un control de lectura... Si volem fer un registre de veu d'aquestes activitats, per al PC o portàtil una excel·lent opció és el programa Audacity (lliure). Afegint-li la biblioteca Lame, aquest programa pot desar l'arxiu resultant en format MP3. Audacity també permet gravar en diverses pistes (ideal per gravar una història, i després posar-li música de fons, efectes..., o gravar la veu d'una cançó en format karaoke ...). Podeu llegir aquí un tutorial d'aquesta magnífica eina.

Podem allotjar els nostres àudios en serveis especialitzats com Goear o Ivoox. Són gratuïts, però poden incloure publicitat abans dels enregistraments dels nostres alumnes. Per això us recomanem que empreu Box. Es tracta d'un servei d'allotjament d'arxius generalista a l'estil de Dropbox. El compte gratuït dóna dret a 5 GB d'emmagatzematge. Un cop hem pujat el nostre arxiu de so a Box, aquest servei genera, si ho desitgem, un codi d'incrustació o embed que ens permetrà inserir la gravació al nostre bloc o a la nostra pàgina web.

Audiopal ens permet gravar o pujar qualsevol tipus de so i mostrar un petit idiscret reproductor d'àudio en qualsevol pàgina web.

Podeu gravar el missatge per micròfon o telèfon, existint l'opció de pujar l'arxiu d'àudio prèviament gravat o fins i tot d'escriure el text i deixar que un sistema automàtic el llegeixi.

Una forma interessant de comunicar-se amb els lectors sense complicar molt lavida amb aspectes tècnics.