Escola Sabadell Berardo

Contextualització

Hola! Som l'escola Escola Sabadell Berardo.

Hem començat la nostra aventura aquest curs, amb tres aules de nens i nenes de tres anys, i volem anar creixent dia a dia amb l'ajuda dels nostres infants i de les seves famílies.

Per això, els pares i mares sovint ens vénen a veure i ens ensenyen una petita part de les seves aficions, oficis... fent que cadascun dels nens i nenes se sentin protagonistes durant una estona.

Desenvolupament del projecte

Importància de les famílies a l'escola

Tot just fa un any que les idees, les ganes de fer i la il·lusió es van ajuntar per crear una escola.

Al començament d'un projecte com aquest s'han de decidir moltes coses que requereixen el seu temps de reflexió, però des del principi vam tenir clara una cosa: volíem que les famílies fossin una part important dins del nostre projecte, dins de la nostra (i la seva) escola.

Partint d'aquesta idea, volíem aconseguir que tant les famílies com els infants, tinguessin l'oportunitat de compartir amb els altres una petita mostra de les seves vides.

Proposta a les famílies

De vegades les idees es queden en idees, però d'altres passen a ser accions.

La resposta de les famílies respecte el projecte proposat va ser molt positiva. Es va oferir als pares i mares la possibilitat de venir una estona a l'aula del seu fill o filla a explicar o ensenyar alguna cosa que els agradés. Qualsevol activitat era vàlida, ja que l'important d'aquest projecte no és el què s'ensenya sinó qui ho ensenya.

Així doncs, des del començament de curs, han sigut moltes les famílies que ens han visitat per regalar-nos una estona del seu temps.

Ara, una petita mostra d'aquest projecte

Al llarg d'aquests mesos hem vist moltes activitats per part de les famílies de la nostra escola.
Totes han estat ben diferents, però com no podem explicar-les totes, hem escollit sis d'elles com a representants de tots els pares i mares. Esperem que us agradin!

Peix, peixet...

Amb aquesta activitat, vam conèixer l'ofici de peixater/a i vam tenir l'oportunitat d'observar i tocar diferents tipus de peixos.

Amb el peixater

I cada nen i nena es va emportar a casa un peix per sopar!
 
  Manipulant els peixos

Primers auxilis

Gràcies a aquesta sessió vam conèixer els estris i material que hi ha dins d'una ambulància i per a què serveixen, a més de la tasca que fan les persones que hi treballen.

Simulació d'una cura
 
 El més divertit va ser quan els vam poder provar!!

Amb l'infermer

Sessió de perruqueria

Gràcies a una mare perruquera, vam posar-nos guapos i guapes i vam convertir la classe en una autèntica perruqueria!


Amb la perruquera

Jugadors de bàsquet per una estona

Durant una tarda vam poder conèixer els aspectes més característics del bàsquet. Ens van explicar que els jugadors d'aquest esport acostumaven a ser molt alts.

Jugant a bàsquet

Tot i que nosaltres encara no hem crescut tant, vam poder jugar, ja que ens van portar una cistella de la nostra mida!

Una mica d'educació vial

La classe de psicomotricitat es va convertir en un carrer i vam  aprendre coses com el significat dels colors del semàfor i d'algunes senyals de circulació. El més divertit va ser quan ho vam posar a la pràctica!
Pràctiques de circulació

Decorem els nostres noms

Uns pares ens van portar tots els nostres noms i els vam decorar amb boles de colors. Ens van quedar molt macos, però també ens va servir per repassar les lletres que estem començant a aprendre!

   Decoració de noms

Fins aquí arriba la petita mostra d'activitats. Com heu vist totes són molt diferents i esperem que durant els mesos que resten de curs encara ens puguin sorprendre amb les seves idees.

Conclusions

Aquest projecte ha estat molt positiu i gratificant per les famílies, per les mestres i sobretot pels infants. Han estat moltíssimes les famílies que han vingut a compartir una estona a l'aula del seu fill/a, aquí només n'hem pogut mostrar unes quantes.

Veure la cara dels nens i nenes quan els seus pares entren per la porta de l'aula és la prova més evident per avaluar l'èxit de l'activitat. Només per aquest somriure ja val la pena!

Comments