Introduktion til Arduino

Introduktion til Arduino

Arduino er et microcontroller board/kort, der med input fra sensorer kan styre motorer, lamper m.m. Det er et forholdsvis nemt udviklingsmiljø, og der findes et hav af komponenter som kan tilsluttes boardet.

Arduino kan anvendes sammen med din computer, men du kan også gemme koden på dit Arduino board. Herved får du mulihged for at bruge det du har bygget uden at have din computer i nærheden. Du skal bare tilslutte et batteri eller en strømforsyning til dit Arduino board.

Arduino er fantastisk til prototyper og er nede i en pris, så eleverne vil kunne købe materialer og bygge forskellige styringer, som de kan bruge på deres værelse.

Arduino programmereres i et sprog som ligner C++ med nogle mindre simplificeringer og modifikationer. Programmet mBlock kan beskrives som en hybrid mellem Scratch og Arduino. Har man arbejdet med Scratch vil det være en god idé at starte med mBlock.

Vi har udviklet en hel serie af små videoer og opgaver ved brug af mBlock.

Når man programmerer med grafiske programmeringssprog som eksempelvis Scracth og LEGO MINDSTORMS er tendensen, at man starter forfra hver gang.

Ved tekstbaseret programmering er det sjældent at man skriver koden fra bunden. I stedet plukker man programstumper fra andre, sætter dem sammen og retter dem til så man får det ønskede program.

Vi har udviklet en hel serie af videoer og opgaver til Arduino, hvor tekstprogrammering anvendes.