Voor ouders
Invulbriefje voor de ouders bij afwezigheid tot en met drie kalenderdagen
Is uw kind meer dan drie opeenvolgende kalenderdagen ziek, dan is steeds een medisch attest vereist.
Voor ziekte t.e.m. drie opeenvolgende kalenderdagen volstaat een schriftelijke verklaring van de ouders. Dergelijke verklaring kan evenwel slechts vier keer per schooljaar door de ouders zelf geschreven worden. Vanaf de vijfde keer is steeds een medisch attest vereist. Dat geldt ook voor leerplichtige leerlingen die nog een jaar kleuteronderwijs volgen.
Bij elke afwezigheid verwittigt u zo vlug mogelijk de school (vb. telefonisch) en bezorgt u de verklaring of het attest. Bij niet-gewettigde afwezigheden wordt het CLB verwittigd.
Doktersbezoeken tijdens de schooluren
Mogen we je vragen om doktersbezoek (dokter, orthodontist, tandarts, e.a.) tijdens de lesuren zo veel mogelijk te vermijden. Gelieve, indien mogelijk, steeds afspraken te maken buiten de lesuren. Zo mist jouw kind minder activiteiten en lessen.
Indien dat niet lukt, zorg dan steeds voor een doktersattest om de afwezigheid te wettigen en verwittig vooraf de klasleerkracht of directeur/secretariaat. In uitzonderlijke gevallen kan een leerling de school vóór de einduren verlaten. Dat kan enkel na het ondertekenen van een schriftelijke verklaring waarbij de ouders of voogd de school ontslaan van alle verantwoordelijkheid jegens hun kind tijdens de afwezigheid.
Het formulier kan je op hier downloaden of op het secretariaat afhalen.
Medicijngebruik op school
Eerst en vooral wil de school benadrukken dat, in het belang van andere leerlingen en leraren, een zieke leerling niet op school hoort te zijn.
Toch kan het gebeuren dat een kind op school medicijnen moet innemen. Hier maken we het onderscheid tussen medicatie die op regelmatige basis wordt ingenomen (voor ADHD, diabetes, …) en medicatie die occasioneel wordt ingenomen (omdat een antibioticakuur nog niet afgelopen is, hoestsiroop, …).
Leraren zijn geen artsen. Ze mogen dus niet zomaar medicijnen toedienen. Dan zijn ze volgens de wet strafbaar. Daarom vragen we u een aantal regels te volgen.
De school aanvaardt enkel medicijnen met een medicijnattest. Je kan dit attest ook op het secretariaat afhalen.
De vraag om toezicht te houden op het innemen van de meegegeven medicatie wordt vooraf correct en volledig ingevuld op het attest!
Bij occasionele medicatie wordt het attest ondertekend door de ouders.
Bij medicatie op regelmatige basis wordt het attest ondertekend door de ouders en de arts.
Zonder attest kan uw kind tijdens de schooluren geen medicatie innemen. Ook niet bij uitzondering.
Geef de medicijnen in de originele verpakking én met een volledig ingevuld en ondertekend attest rechtstreeks af op de school. Dus niet via de boekentas of het kind.
Bedankt voor uw medewerking!
De aangifte van een schoolongeval
Wij bezorgen u hierbij enkele richtlijnen voor een vlotte afhandeling van de verzekeringsaangifte indien uw kind een ongeval op school of op de schoolweg.
De schoolverzekering
De schoolverzekering verzekert de leerlingen voor alle kwetsuren (dokterskosten, apothekerskosten, hospitalisatiekosten...) opgelopen op school of op de schoolweg (weg van huis naar school en omgekeerd). Stoffelijke schade is slechts in sommige vallen verzekerd.
Aangifteformulier - klik hier
De ouders of een personeelslid van de school vullen de voorkant van het verzekeringsformulier in.
Vraag aan de behandelende arts om de keerzijde van het formulier in te vullen.
Daarna mag je dit formulier binnenbrengen op het secretariaat van de school. Wij geven het ongeval online in bij IC Verzekeringen. U krijgt hiervan een bevestigingsmail.
Gemaakte onkosten bezorgen aan de verzekeraar
Verzamel alle ereloonnota’s en de ziekenhuis- en apothekerskosten die u betaald hebt in verband met het ongeval.
Bezorg alle kosten aan uw ziekenfonds voor uitbetaling.
U ontvangt een attest waarop het “remgeld” vermeld staat.
Dien deze documenten online in via de bevestigingsmail die u van IC Verzekeringen kreeg.
Indien het een ongeval betreft met een aansprakelijke derde (vb. een verkeersongeval), moet het aangifteformulier onmiddellijk terugbezorgd worden.
Problemen i.v.m. de aangifte
Voor alle problemen i.v.m. de aangifte kunt u contact opnemen met het secretariaat van de school.
Wij garanderen u een vlotte afhandeling van het dossier.
De schoolroutekaart
Te voet of met de fiets naar school gaan, is veiliger en milieuvriendelijker dan met de wagen. Om dat te stimuleren, maakte de gemeente Oostkamp in samenwerking met onze school en Mobiel 21 een schoolroutekaart op voor leerlingen van de lagere school. De kaart bevat waardevolle tips om veilig en aangenaam naar school te gaan en geeft de veiligste trajecten aan. Foto’s illustreren waar kinderen op bepaalde plaatsen op moeten letten.
Zorg ervoor dat u de weg kent en aanleert waarlangs uw kind naar school fietst of stapt. Dat hoeft niet noodzakelijk de kortste weg te zijn, wel de veiligste. Controleer regelmatig of uw kind die route volgt.