מצגת משותפת על הקהילה

me_and_the_community‎‎[1]‎‎

אופי התוכנית

העבודה המשותפת נעשית באמצעות דו שיח חינוכי וקשר אישי ובאה לידי ביטוי בתכנים לימודיים משותפים, ביצירת קשר בין התלמידים ובביקורים משותפים של המורים משתי הקהילות. לכל כיתה נקבעת תוכנית עבודה המורכבת מנושא לימודי משותף, פרק זמן קבוע ומעורבות של מחנכות הכיתה. רוב הפעילות מתבצעת בכיתה, בבית הספר בסיוע גורמים נוספים בבית הספר. אולם משום שאנו חיים בעידן הטכנולוגי המתקתם ומתפתח התלמידים יוכלו לשמור על קשרים לא רק במסגרת הלימודים אלא גם מבית התלמיד דרך האינטרנט בפיקוח ושיתוף ההורים.

הפרויקט שבאחריותי הוא פרויקט תאומות בתי ספר. לפרויקט נבחרה כיתה ו' מבית הספר היסודי אורט חצור והכיתה המקבילה לנו היא כיתה ו' בבית הספר טמפל בית הים – פאלם ביץ'. אני מלווה את הכיתה בפרויקט זה כבר שנתיים.

הנושא השנתי: יום בחיי + מצגת על הקהילה שלי

מטרות: 1. התלמידים בישראל/ חצור הגלילית ובקהילה היהודית בפאלם ביץ' יצרו חברויות עם ילדים בני גילם.

2. התלמידים ילמדו כיצד מתנהלים החיים בקהילות השונות. וכל צד יכין מצגת על הקהילה שלו. 3. התלמידים האמריקאים יעמיקו את הידע שלהם על ישראל כמרכז העם היהודי. התלמידים הישראלים יעמיקו את הבנתם לגבי יהדות התפוצות. דרך העבודה שלנו היא דיאלוג בין הכיתות לאורך השנה, הדיאלוג הוא סביב נושא מסוים שבכל שנה נבחר על ידי המורות המלוות את הכיתות.

התוכנית כללה כמה שלבים: 1.כרטיסי היכרות שנשלחו אל המורים המלווים.

2. שיחת ועידה בין המורים השותפים לפרויקט, מטרת השיחה היא קביעת נושא לדיאלוג וקביעת יעדים. בשיחה שלנו עלה הצורך מצד המורה המקבילה לדון בנושא אני וקהילתי, תלמידי כיתתה מאוד התעניינו בחיי הקהילה בישוב, מה עושים הילדים אחר הצהריים, מה הם אוהבים ומה לא, באילו פעילויות הם לוקחים חלק ועוד.

3. השלב השלישי הוא ביצוע המשימות שנקבעו.

הפעילויות שנעשו:

1. כתיבת מכתבי היכרות אחד לשני - התלמידים משני בתי הספר כתבו מכתבים שבהם סיפרו על עצמם ועל תחביביהם, לכל מכתב צורפה תמונה. כשקבלנו את המכתבים קראנו אותם יחדין וערכנו השוואה במליאה באמצעות טבלה, דיברנו על הדומה והשונה בינינו.

2. יום לימוד יהדות גלובלי- ביום זה כל בתי הספר המשתתפים בפרויקט מהארץ ומחו"ל עסקו בתפילה "מודה אני". התפילה נבחרה מבעוד מועד על ידי האחראים על התוכנית. התוצר הסופי היה כ פוסטר כיתתי שכל כיתה הכינה ובו כתבו הילדים על מה הם מודים. הפוסטרים נשלחו אחד לשני . מיד עם קבלת הפוסטר ערכנו השוואה בין שתי הכיתות ושוחחנו על אילו דברים אנו מודים ועל אילו דברים הם מודים, התלמידים שאלו שאלות שעלו מתוך הדיון ואת השאלות ריכזנו יחד ושלחנו במייל אל הכיתה השנייה, הם כמובן שמחו לענות לנו ועברו בדיוק את אותו התהליך. היה מעניין לראות את ההבדלים בין שתי קבוצות התלמידים, ההבדלים נבעו בעיקר מהבדלי התרבות שבה כל קבוצה חיה.

3. הכנת מצגת כיתתית- כל תלמיד בכיתה התבקש להכין שקף של מצגת שבו הוא יספר על עצמו מזווית אחרת, דברים שלא נכתבו במכתבים. כל תלמיד בחר להציג את עצמו ואת הדברים המייחדים אותו. המצגות שהוכנו נשלחו אחד לשני.

4. הכנת מצגת על הקהילה שלי- תלמידי הכיתה התחלקו לקבוצות, כל קבוצה בחרה מקום כלשהו בישוב וכתבה עליו. את כל השקפים איגדנו למצגת אחת שנשלחה לפאלם ביץ'. זוהי דרך נוספת ללמוד על חיי הקהילות. מטרת הפעילות היא להכיר וללמוד לעומק את חיי הקהילה ולגלות את ההבדלים בין הקהילות השונות.

4. שיחת סקייפ- אחד מהיעדים שקבענו השנה היה שיחת סקייפ בין שתי הכיתות. השיחה נקבעה לסוף השנה. את תוכן השיחה תכננו יחד המורות המלוות את הכיתות. מטרת השיחה היא העמקת הקשרים וסגירת מעגל בעקבות הפעילות. חשוב לי לציין כי השיחה הייתה הצלחה גדולה, הילדים משתי הכיתות נהנו מאוד. "המפגש " היווה עבורם גם נקודת פתיחה נוספת להמשך היחסים ביניהם ואכן חלק מהתלמידים כבר משוחחים באמצעות הפייסבוק והאינסטגרם.