אודותינו
שם בית הספר: ניצני זבולון
סוג פיקוח: ממלכתי
שם המפקח: רון פכטר
שם המנהלת: אורלי פרש-אזולאי
סגנית מנהלת: עטר רון
ישוב: מועצה אזורית זבולון
מספר תלמידים: 560
מספר כיתות: 21
מספר מורים: 42
טלפונים בביה"ס: 04-8452933/34
פקס: 04-8451230
בית הספר הינו בית ספר אזורי של המועצה האזורית זבולון, לומדים בו ילדי הקיבוצים: שער העמקים, יגור, רמת יוחנן, אושה, כפר המכבי וילדי כפר חסידים וכפר ביאליק. ביה"ס מונה 560 תלמידים, הלומדים ב 19 כיתות. בנוסף לכך פועלות שתי כיתות חינוך מיוחד לליקויי למידה בשכבת א'-ג', וכיתה בשכבת ד'-ו'.
אני מאמין חינוכי
"לומד החוקר ומעריך את סביבתו הטבעית והחברתית תוך התבוננות באירועי חיים" , משמעות הדבר היא שביה"ס בוחר לנצל את הסביבה הכפרית הקרובה כמשאב לימודי, כמו גם אירועים חברתיים כדי ליישם תכנים לימודיים מתוך תכנית הלימודים של משרד החינוך.
כדי להעמיק את השייכות ואהבת הארץ פועלת בבית הספר תכנית מתוגברת של טיולים, כמו גם טיול בית ספרי משותף להורים ולילדים בסביבה הקרובה, תוך חיזוק קשרים חברתיים בין אישים.
הבסיס ללמידה הינו התנסויות אישיות, חקר, שאילת שאלות, העלאת טיעונים, הבאת נימוקים- למידה פעילה.
סגל ההוראה
סגל ההוראה מונה כ- 40 מורים. 70% מהצוות הוא צוות ותיק, האחרים מורים צעירים בשנת ההוראה השנייה והשלישית שלהם. הצוות כולו צוות מקצועי הלומד ומשתלם בתחומים רבים ומגוונים. רבים מאנשי הצוות בעלי תואר שני בתחום החינוך. הצוות פעיל ומעורב מאוד בהוראה, ובקבלת החלטות, צוות מקצועי ויוזם.
קהילת בית הספר
קהילת ביה"ס והמועצה האזורית זבולון רואים קדימות מרכזית בחינוך ומשקיעים בכך זמן ומשאבים. ביה"ס זוכה להערכה רבה מהקהילה, הדבר בא לידי ביטוי במיזמים לימודיים וחינוכיים משותפים. לביה"ס הנהגת הורים פעילה מאוד המחולקת למספר תחומים (תל"נ, חגים, תקציב, טיולים ועוד) ההנהגה פועלת בשיתוף פעולה מלא עם ביה"ס.
אתגרים מרכזיים של בית הספר:
האתגר הראשון: הרחבת מעגל המורים השותפים לשינוי תפיסת ההוראה והלמידה בכיתה ומחוצה לה.
האתגר יושג בישיבות בתים ובהדרכות בית ספריות פנימיות, בהן יובילו מורים מהצוות למידות, התנסויות והדגמות של הוראה ולמידה המתבססות על תלמיד הנוטל חלק משמעותי ופעיל בתהליך הלמידה ואחראי על עצם קיומו של התהליך (שינוי מקומו של המורה):
- למידה חווייתית מקדמת קשר בין אישי.
- רפלקציה
- למידה פעילה ולמידת חקר
- אקלים מיטבי בכיתה כפועל יוצא של הקשר המיטבי בין באי הכיתה.
האתגר השני: הגברת יוזמה ולקיחת האחריות של התלמיד על למידתו ועל סביבתו הפיזית והחברתית.
א-ג':
שעתיים שבועיות לעיסוק בערך החודש, כישורי חיים, חגיגת ימי הולדת (במה לכל תלמיד), תפקיד לכל תלמיד, עבודה בגינת ירק וחונכות משותפת הממוקדת בשיפור מיומנויות לימודיות וחברתיות עם כיתות מבוגרי החברה.
ד'-ו':
הפעלת וועדות חברתיות מעורבות בתחומים שונים, במטרה להגביר את האחריות של התלמידים על הנעשה בבית הספר מבחינה לימודית, חברתית , ספורטיבית, סביבתית , תקשורת ברשת , שעות פנאי ועוד.