Etusivu

Luomussa vara parempi -ruokaa ja digi hyötykäyttöön on Maaseuturahaston rahoittama hanke. Hankeen tavoitteena on lisätä luomutuotantoa, luomutuotteiden jalostusta, saatavuutta ja käyttöä Hämeessä. Lisäksi tavoitteena on lisätä yhteistyötä, osaamista ja kokeilukulttuuria koko ruokajärjestelmässä sekä parantaa olemassa olevien digisovellusten ja -tekniikoiden tuottaman tiedon hyödyntämistä.  

Hankkeessa toteutetaan kolme työpakettia: Luomualusta HAMK Mustiala, Luomutuotanto tiloilla ja Luomuruoka. Kohderyhmänä on alkutuotanto, tutkimus, koulutus, neuvonta ja ammattikeittiöt. Hankkeessa syntyvät tuotokset voidaan hyödyntää myös tavanomaista tuotantoa harjoittavien tilojen neuvonnassa ja toiminnan kehittämisessä. Hankkeen aikana rakennetaan Hämäläisen luomun tiekartta, jonka lähtökohtana on valtakunnalliset luomutavoitteet. 

Toteuttajina ovat Hämeen ammattikorkeakoulu, Mustiala, ProAgria Etelä-Suomi, Luonnonvarakeskus sekä Koulutuskeskus Salpaus.
Tälle sivustolle kerätään hankkeen aikaista työskentelyn mittaan syntyvää materiaalia. 

Tiedotuskanava

  • Hämäläisen luomun tiekartta -seminaari keskiviikkona 17.4.2019 klo 10 – 15 Kutsumme sinut Luomussa vara parempi –hankkeen aloitusseminaariin Mustialaan 17.4.2019 klo 10-15. Seminaarin teemana on ”Tuplataan hämäläinen luomu”. Tule kuulemaan suomalaisesta luomusta, hankkeesta sekä osallistumaan työpajaan, jossa rakentamaan ...
    Lähettänyt 1.4.2019 klo 3.39 Outi Vahtila
Näytetään ilmoitukset 1 - 1/1. Näytä lisää »


Tapahtumat

9.4.2019 Luomuruokapäivä Salpauksen kaikissa ravintoloissa
3-4.8.2019 Luomuruokagrilli Kuninkuusraveissa
8.8.2019 Pellonpiennarpäivä Mustialassa
30.8.2019 Luomuruokagrilli Salpauksen kyläjuhlissa 
10.10.2019 Luomuseminaari, kasvukauden kokemukset, Mustialassa


YouTube-video