Ons pedagogisch project

Verbondenheid

Dit is met rede onze allereerste pijler: het zit als het ware in het DNA van onze school. Verbondenheid staat centraal.


Verbondenheid is voor ons ‘open zijn’.

We hebben alle partners nodig om tot een fijne interactie te komen. “Wat kunnen we voor elkaar betekenen bij het groeiproces van onze kinderen?”


‘It takes a village to raise a child’. 

→ Onze samenwerking met ouders gaat verder dan de schoolpoort.               We hebben hen nodig als partner. We benutten hiervoor de leerkansen en de expertise die vanuit de samenwerking met al onze partners tot stand komen.

We laten ons inspireren door de Jetse omgeving, de Brusselse grootstedelijke context en de wereld waarin we leven. We gebruiken dit alles om vorm te geven aan onze minimaatschappij.


Door samen school te maken zijn we steeds in ‘verbinding’ met de wereld en onze omgeving. Het helpt ons een lerende gemeenschap te zijn,één familie, één T.E.A.M.

Welbevinden als sleutel tot leren

Wij leren kinderen om gelukkig en zelfzeker in het leven te staan. Gelukkige leerkrachten en bijgevolg ook gelukkige kinderen zijn ons uitgangspunt waarin ‘zich veilig voelen’ erg belangrijk is. We zetten hierbij in op de specifieke noden van elk kind. Het is vanuit dit welbevinden dat je goesting en energie krijgt om te leren, jezelf te ontwikkelen en jezelf ook in vraag te stellen. Hiervoor proberen wij als team model te staan.


Vanuit een integrale aanpak, waarbij we steeds starten vanuit het ’waarom’, geven we iedereen een veilige basis om te kunnen gissen en missen en zo leerkansen optimaal te benutten. 


We bespreken samen wat we nodig hebben, wat we moeten kennen en kunnen om in alle veiligheid tot succesvol leren te komen. Hierbij vinden wij het belangrijk om als leerkracht een coach te zijn voor onze leerlingen en elkaar, zodat we zicht krijgen op ons eigen leren en handelen. Zo kunnen wij eigenaarschap nemen voor ons leerproces en kunnen we elkaar stimuleren om de beste versie van onszelf te worden.

Authenticiteit

Iedereen is HARTelijk welkom, met al zijn talenten en capaciteiten. 

Iedereen kan iets, niemand kan alles… 

Soms kan je iets ‘nog’ niet. Fouten maken mag dus in onze school en zien we als leerkansen. Je mag je kwetsbaar opstellen.

We maken samen vorderingen, stap voor stap, haalbaar en bereikbaar, van lerende naar expert.

We geloven dan ook in een growth mindset.

We waarderen elkaar voor wie we zijn, voor wat we samen hebben. We respecteren elkaar in ons ‘anders-zijn’ en gaan daarbij steeds op zoek naar wat ons verbindt. We zijn net trots op onze diversiteit. Deze zetten we in om elkaar te versterken, als meerwaarde, als hefboom in ons leerproces. 

Wereldburgerschap

De wereld is in verandering...  En wij veranderen die mee.

Als school bouwen we samen een rijke ervaringsWERELD uit. Dit met een kritische en tegelijkertijd hoopvolle blik op de wereld van nu en van morgen. 


We hebben een positieve houding t.o.v. elkaar, onze omgeving en de wereld. Daarvoor streven we naar de juiste kennis, inzichten en vaardigheden om met veel verwondering en plezier te kunnen functioneren en levenslang te leren. 


We genieten ervan om samen te exploreren en te experimenteren met wetenschap als fundament. We gaan hierbij als kritische, creatieve onderzoekers aan de slag. We trekken erop uit, doen ervaringen op en brengen de wereld ook naar binnen. We vertrekken vanuit betekenisvol onderwijs waar het leren een belangrijke relatie heeft met de levensechte context

Hiervoor hanteren we heel wat basiscompetenties om levenslang te kunnen leren: de 21ste eeuwse competenties, die cruciaal zijn voor hun toekomstig leven.


We bereiden onze kinderen ook voor op beroepen die nu nog niet bestaan. We investeren in een multimediaal en digitaal onderwijs, om onze kinderen te leren omgaan met de vele uitdagingen van de toekomst.


We streven naar gelukkige kinderen die duurzaam leren samenwerken in een maatschappij en in een wereld die voortdurend in beweging is.