Cum te asiguri ca pacientul este tratat, beneficiind de cel mai potrivit medicament disponibil pe piata? De ce aspecte legale si etice trebuie sa se tina seama atunci cand se prescrie un medicament? Ce implicatii au mecanismele de finantare in practica medicala?

Proiectul de fata a fost dezvoltat de Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics si Point Public Affairs, si este sustinut de AbbVie. Scopul proiectului este acela de a prezenta o viziune cat mai comprehensiva cu privire la dimensiunile pe care le comporta prescriptia de medicamente astfel incat toti actorii din sistemul de sanatate sa cunoasca multiplele implicatii pe care aceasta le are, atat din punct de vedere economic, financiar, administrativ, profesional, juridic, cat si etic si social.

DERULARE

Proiectul se desfășoara pe parcursul a 7 luni, în perioada iunie-decembrie 2018, și presupune organizarea a 5 ateliere cu medici, a 2 dezbateri cu jurnaliști și reprezentanții asociațiilor de pacienți, pe cele 5 aspecte implicate în prescripția de medicamente amintite anterior, precum și diseminarea rezultatelor în flash debates la Comisiile de Sănătate de la Senat și Camera Deputaților.

Materialele prezentate în cadrul acestor dezbateri precum și un suport de curs special dezvoltat de lectorii noștri sunt disponibile pe această pagină dedicată.

Activitățile proiectului aferente anului 2018 sunt programate să aibă loc în 5 mari centre universitare care găzduiesc universități cu profil medical: București, Iași, Târgu-Mureș, Timișoara si Cluj-Napoca.

AUDIENTA

Evenimentele din cadrul acestui proiect sunt concepute ca un schimb de experienta intre specialistii din domeniul medical, autoritati publice si lideri de opinie din sanatate, punand laolalta viziuni, experiente si perspective noi.

Dezbaterile sunt dedicate in mod special profesionistilor din domeniul medical, in timp ce atelierele sunt pentru reprezentantii asociatilor de pacienti si institutiilor mass-media.

CO-ORGANIZATOR

PROIECT SUSȚINUT DE