Tips

Enkele tips:

Algemeen:

Om meer kinderen te laten werken met Google SketchUp is het handig om dit programma (in overleg met de ICT-coördinator) op meerdere werkstations te installeren.

Kinderen naast elkaar laten werken (wel ieder aan een eigen ontwerp) werkt. Ze kunnen dan elkaar helpen en van elkaar leren.

Een korte introductie van Google SketchUp is voldoende. Laat het leren werken met Google SketchUp over aan de kinderen met gebruik van alle hulpmiddelen (Hulpkaarten, instructie via Digibord,leerkracht, instructiefilms, elkaar, iPod Touch, internet...).

Deze leeftijdsgroep (groep 7 en 8) leert erg snel en ze zijn erg gemotiveerd. Blijkbaar is dat een gevoelige periode om dit aan te bieden.

Laat vaak de resultaten via het digibord zien aan de klas en laat kinderen zelf uitleggen hoe ze het gemaakt hebben.

Wijs kinderen op het figuur als referentie voor de grootte van het ontwerp.

Bij de proefontwerpen kunnen ze alles uitproberen. Modellen ophalen uit de Warehouse is erg aantrekkelijk. Probleem is dat het model te zwaar wordt om via de webcam en de ARSights Plug-in te kunnen laten zien.

Het kost aan het begin relatief veel tijd om de kinderen te leren werken met Google SketchUp. Vandaar dat ze eerst de oefenopdrachten gaan maken.

Laat kinderen elkaar filmen hoe ze dingen doen met behulp van de Flipcamera of de iPod Touch. Zo leren ze van elkaar. Deel dat dan weer met het Digibord of plaats de filmpjes in de groepsmap. op de server.

Gebruik Google Earth.

Het is mogelijk om alle bekende modellen te bekijken door gebruik te maken van het kmz-bestand van ARSights.

Ga naar Downloads en kies voor ARSights Placemarks.

We zijn bezig om per project een apart bestand te laten maken, zodat alle 3D-modellen per project beschikbaar zijn.

Eindopdracht.

Bij de eindopdracht mogen ze om die reden geen gebruik maken van de modellen uit de Warehouse en ze moeten natuurlijk zelf wat gaan maken.

De eindopdracht mag niet te groot zijn. Dus geen kolossaal voorwerp. Anders is het niet via ARSights te bekijken later.

Het omgaan met de Marker en de webcam vergt enige oefening. De Trial Plug-in voor Google SketchUp werkt maar 30 seconden. Net genoeg om het even te kunnen bekijken. Later als ze via de website van ARSights zijn gepubliceerd is het langer te bekijken.

Technisch:

Het kan zijn dat de schoolserver de modellen blokkeert (instellingen firewall en proxyserver) als er via de website van ARSights 3D-modellen worden bekeken. Neem dan contact op met de netwerkbeheerder om het door te laten.

Doe de installatie van de benodigde software op het werkstation die voor het Digibord samen met de ICT-coördinator. Veelal moet er als Administrator of als beheerder zijn ingelogd.

Publiceren:

Mocht het publiceren langer dan 2 dagen duren neem dan contact op met ARSights via de mail (info@arsights.com) en meldt dan (in het engels) dat het gaat om een educatief project. Zij zullen dan sneller de 3D-modellen publiceren.

Het publiceren op 3Dvia gaat probleemloos. Helaas is het dan alleen te bekijken met behulp van een betaalde App voor de iPhone of iPod touch.

Betrek de ouders erbij door via een brief bekend te maken dat de kinderen meedoen aan dit project, zodat zij het thuis ook kunnen bekijken.