Munţii Bucegi, ghid, volumul 4

Cel mai bogat ghid Munţii Bucegi, hartă la zi, sute de imagini explicate, multe hărţi de detaliu.

revista Natura României, coperta numărului 26, anul 2011

Descărcaţi de mai jos volumul 4 din ghidul Munţilor Bucegi. Acest volum trebuie citit folosind şi descărcând de aici informaţia din cele 9 hărţi şi fişiere ataşate.


Volumul aduce alte două premiere. În primul rând este subiectul în sine, Brâna Mare a Morarului, descris cu amănunţimea care permite cunoaşterea din timp a traseului şi, mai mult, având paginile printate la noi, ne lasă să apreciem în permanenţă locul unde ne aflăm şi să vizualizăm obstacolele imediate, putând astfel decide - în funcţie de evoluţia vremii şi a timpului pe care îl avem la dispoziţie - care este alegerea de drum pentru care trebuie să optăm. Prezentarea se bazează pe 106 hărţi şi imagini explicate lămuritor şi are text detaliat - toate acestea strâns corelate.

Ceea ce nu vedeţi direct în paginile ghidului, dar este înlesnit de fişierele pe care le oferim pentru instalare pe calculatorul Dvs. şi pe GPS-ul pe care îl puteţi lua la drum este harta tridimensională (rezultată din fişierele BRANA MARE A MORARULUI_06_11_2010_part1.rar şi BRANA MARE A MORARULUI_06_11_2010_part2.rar), cu imagini care apar în locurile importante ale parcursului (însoţită de toate cordonatele necesare), construcţie care permite să ştiţi în permanenţă pe teren în ce punct vă aflaţi, vă lasă să comparaţi/ completati peisajul pe care îl vedeţi cu imagini luate pe vreme bună şi apoi să transmiteţi, dacă un incident serios v-a tulburat excursia, care este locul unde vă aflaţi.

brana_mare_a_morarului_bucegi_romania-natura-pagini_01_25.pdf

Volumul 4, prima parte.

brana_mare_a_morarului_bucegi_romania-natura-pagini_26_50.pdf

Vezi şi:

ghid Munţii Bucegi, volumul 1

ghid Munţii Bucegi, volumul 2

Peştera din Bucşoiu, Munţii Bucegi, cea mai rece cavitate fără gheaţă din România; volumul 3

ghid Munţii Bucegi, volumul 5

vezi aici celelalte articole despre masiv

cuvinte din sumar

Moroianu Brâna Mare Morarului Gura Diham Plaiul Fânului Valea Cerbului Omu Kargel Buşteni Căminul Alpin Priponul Căldărilor Colţii Dracilor Roşie Fântâniţei Bujorilor Mălăieşti jnepeniş Poienii Ţancurilor Zăpezii Adâncă Bucşoiul Urzicii Creasta Balaurului Bucşoiul Mic Mălinului Caraimanul Pichetul Roşu Piatra Pârlită Ceardac Brâul Priponit Bordeiul Berbecilor Caprelor Acul de Sus Turnurile Şaua Sugărilor Şistoaca Strunga Degetelor Acul Mare Creasta Roşie Munţii Baiului Piatra Mare Postăvaru Piatra Craiului Scoruşilor Gălbenele Creasta Ascuţită Colţul Moşului Râpa Poiana cu Urzici Degetul Roşu Cristea Adâncă munţii Carpaţi