אות הפיוס לשנת 2009

זו השנה הרביעית שבה פורום המשפחות השכולות מציין את יום השלום הבינלאומי בהענקת 'אות הפיוס' לשני פעילי שלום, כאות תודה על תרומתם יוצאת הדופן להבנה ופיוס בין ישראל ופלשתין. השנה הוענק האות לאריק ילין מייסד "קול אחר" והמנהל הישראלי של CEF  ולעיסאם אמין דבעי מייסד ומנהל הוועדות העממיות בשטחים ומייסד ומנהל "האגודה לפיתוח ודמוקרטיה של החברה הפלסטינית".

המחזאי והסופר יהושע סובול וכומר הקהילה הלטינית האב איבראהים פאלטאס שימשו כיושבי ראש ועדת הפרס ולהעניק יחד עם מנכ"לי פורום המשפחות את הפרס לשני זוכיו.  יהושע סובול הוא אחד מהמחזאים הישראלים הבולטים של ימינו. בנאומו, הדגיש את נושא הפחד כמכשול בפני השלום, ועל החשיבות להתמודד עמו. האב איברהים פאלטאס, כומר הקהילה הלטינית של "המושיע" בירושלים, הממונה מטעם הרשות הפלסטינית ומדינת ישראל על "משמורת ארץ הקודש" , ושופט בבית הדין הדתי הנוצרי בירושלים. כמו כן האב פאלטאס הוא מייסדה של התכנית "חינוך לשלום" בה נוטלים חלק ילדים ובני נוער פלסטינאים, ישראלים, דרוזים, נוצריים ומוסלמים.

את "אות הפיוס" לשנת 2009 קבלו מר עיסאם אמין אל דיבעי ומר אריק ילין. אלה הדברים שנאמרו בטקס על הזוכים:

מר אריק ילין, נולד ב-1965, נשוי ואב לשלושה, תושב הקיבוץ העירוני "מגוון" בשדרות, ממקימי ומנהלי חברת היי טק בשדרות.

בינואר 2008, בעיצומה של אחת התקופות הקשות ביותר שחוותה העיר שדרות, פתח מר ילין, יחד עם בחור צעיר מעזה, בלוג אינטרנטי בו חלקו השניים מדי יום את חוויותיהם הטעונות משני צדי המתרס .

הבלוג, שזכה לכיסוי תקשורתי נרחב בעולם, מהווה מסמך אנושי רגיש ונוקב של שני אנשים החיים באזור רווי אלימות וכמהים למציאות אחרת.

במקביל, יזם את הקמתה של קבוצת "קול אחר". חברי הקבוצה, תושבי שדרות ויישובי עוטף עזה, שמו להם למטרה להשמיע קול שונה מן הקולות הנשמעים בציבוריות הישראלית- קול הקורא לפתרון אמיתי לסכסוך ללא אלימות.

מאז הוקמה,שומרים חברי הקבוצה על קשר טלפוני עם תושבי עזה, ומקיימים פעילויות רבות שמטרתן לקדם את מסר הקבוצה, בהן: מסע אופניים, הקמת גדר אלטרנטיבית שעליה ציורים המסמלים תקווה ושלום, מבצע "מוחקים את הגזענות" למחיקת כתובות גזעניות מקירות בתים, והעברת ברכות ותשורות לשכנים מעזה במהלך חגי תשרי והרמדאן.

בנובמבר 2008, , יזמה הקבוצה עצומה שקראה להמשך הפסקת האש על ידי הידברות והגעה להבנות ארוכות טווח בין ישראל לחמאס. בימים אלה עמלים חברי הקבוצה על קמפיין הקורא להסרת המצור על עזה.

על פעולות אלו ואחרות, על האמונה בדרך הפיוס ועל המאמץ לטפח דיאלוג מתמשך עם תושבים מעבר לגבול, על התעוזה לעמוד מול ציבור ביקורתי ואף עוין, מצא פורום המשפחות, את מר אריק ילין ואת כל חברי קבוצת "קול אחר" ראויים לקבל את אות הפיוס.

ילין אמר בנאומו כי "פורום המשפחות השכולות מהווה מצפן עבורנו לחמלה, סליחה ואומץ. אתם מלמדים אותנו על היכולת לראות את הצד האנושי של האחר, גם אם מתוך תהומות הכאב."

ילין סיים את נאומו באומרו כי "ארגון "קול אחר" נמצא בכדי להקשיב לקולות ולגרום לכך שישמעו, בכדי להזכיר לכולנו מה באמת חשוב".

מר עיסאם אלדיבעי נולד בשכם בשנת 1964, נשוי ואב ל – 4 ילדים. ב 1982 גורש ללבנון. וב - 1990 עבר להתגורר בקפריסין והפך לעיתונאי וכותב מאמרים בעיתון "העצמאות".

בשנת 1994 שב לשטחים והוא מתגורר כיום בשכם.

ב 1982 ייסד את ועדות הנוער העממיות בשטחים המהוות עמוד תווך לעבודה התנדבותית, ומאז ועד היום הוא עומד בראשן.

בנוסף ייסד מר אל דיבעי את "האגודה לפיתוח ודמוקרטיה של החברה הפלסטינית."

אחד הפרויקטים המרכזיים של האגודה היה ייסוד "מרכז גזילי" ללימודי האסלאם. מרכז זה שם לעצמו למטרה להניע נוער פלסטיני מפירוש מוטעה של האסלאם ולעודד אותם לראות באסלם כדת שוחרת שלום, אחווה וכבוד לדתות אחרות ולבני אדם.

אידיאולוגיה זו עמדה לנגד עיניו כשהחליט לכונן את פרלמנט הנוער הפלסטיני, הכולל מאות צעירים פלסטינאיים ברשות ובארצות ערב השכנות.פרלמנט זה הוא הוכחה ודוגמא נוספת לכך, שאנשים יכולים לחיות בהרמוניה בעולם שונה ומגוון.

על פעולות אלו ואחרות, על המאמץ לטפח דיאלוג מתמשך בין העמים ובין הדתות מצא פורום המשפחות השכולות, את מר עיסאם אל דיבעי ראוי לקבל את אות הפיוס.

לקריאה נוספת על האירוע והטקס לחצו כאן