< Concept >

FacebookYouTubeLink

 Conceptul   << Arta Frigului >>                                                                                                                   

    " Arta Frigului" reprezinta fidel conceptul nostru de imbinare a tehnicului cu esteticul.

     Deranjati de prea multe montaje de instalatii, aparate sau echipamente frigorifice, realizate de "firme" care nu urmaresc decat profitul material, care executa la limita functionalitatii astfel de montaje, neglijand total aspectul estetic, ergonomic,  practic si cel mai grav chiar de siguranta in exploatare al acestor montaje, am dezvoltat acest nou concept al montajelor frigorifice. 

    " Arta frigului ", diferentiaza clar Firma  Mischel Leonardo, de majoritatea firmelor de profil ce activeaza pe piata.

    Am decis astfel ca nu vom face niciodata rabat de la acest concept, cu riscul ca segmentul nostru de clienti sa se restranga foarte mult. (Spun asta deoarece nu de putine ori am primit solicitari de genul :"vreau asta doar pentru ca imi cer astia de la control sau nu conteaza cum merge sau cum arata, vreau doar sa vada astia ca am", etc. Bineinteles ca nu acestia sunt clienti nostri, de fapt sper ca in scurt timp, cei care urmaresc doar profitul material indiferent de mijloace si prejudiciile aduse celor din jur, sa dispara din piata).   

    Urmarind acest concept, lucrarile efectuate de Mischel Leonardo tin intodeauna cont de urmatoarele :

    Prin acestea urmarim sa satisfacem pe deplin clientii nostri, cat si pe toti cei care interactioneaza intr-un fel sau altul cu creatia noastra.

Functionalitatea :

    Respectarea tuturor cerintelor de montaj pentru obtinerea functionarii la parametrii proiectati, cat si pentru fiabilitatea ridicata a lucrarii. Nu vor fi acceptate in teren solutiile mai "comode" sau mai ieftine de realizare, daca acestea afecteaza parametrii functionali sau fiabilitatea instalatiei (practica des intalnita).

     Functionalitatea corecta a echipamentelor frigorifice alimentare, asigura pastrarea si expunerea corecta a alimentelor, impiedicand astfel alterarea acestora, deci riscul de imbolnavire a consumatorilor sau pierderile de produse alimentare.

    Functionarea defectuoasa a echipamentelor frigorifice in orice aplicatie (industriala sau comerciala), poate avea efecte grave precum, imbolnaviri sau pierderi de vieti omenesti  sau deloc de neglijat pierderi materiale prin alterarea proceselor de productie sau stocare deservite.

Securitatea :

    La efectuarea montajelor se vor respecta toate normele de securitate a muncii in ceea ce priveste personalul montator. In acelasi timp nu va fi neglijata nici securitatea celor ce urmeaza sa exploateze sau pot fi afectati de functionarea defectuoasa a echipamentelor instalate. In acest sens se vor monta toate elementele de siguranta necesare pentru evitarea unor accidente viitoare nedorite. In nici un caz nu vor fi eliminate (anulate, strapate, dereglate) elementele de siguranta cu care a fost proiectata (dotata) instalatia sau echipamentul montat.

    Din considerente economice (in urmarirea profitului indiferent de mijloace), unele firme din frig, recurg adesea la eliminarea elementelor de protectie, punand astfel in primejdie integritatea corporala sau chiar viata celor care exploateaza sau sunt in vecinatatea acestor instalatii/echipamente. 

Randamentul energetic :

    Randamentul energetic al echipamentelor frigorifice, e un aspect foarte important, avand valente atat in poluarea mediului, cat si in costurile ulterioare de exploatare.

Prezentam si incercam sa determinam clientii nostri in achizitionarea de echipamente frigorifice mai economice. In acest sens un echipament mai economic energetic cu cost mai ridicat (la achizitie), cu siguranta, in cativa ani de exploatare va fi de fapt solutia mai ieftina pentru clientul nostru. Prin calcule de insumare pe anumite perioade a costului de achizitie cu costurile energetice de exploatare, comparative intre modele mici consumatoare de energie electrica si celelalte, clientul nostru e ajutat sa vada ca dupa o anumita perioada, avantajul de cost initial, e acoperit din plata curentului consumat suplimentar, respectiv prin achizitia echipamentului economic (cu cost initial mai ridicat), clientul recupereaza diferenta de cost din economia de curent.

Ergonomicitatea : 

    Acest aspect vizeaza obtinerea de maxima eficienta in exploatarea instalatiilor / echipamentelor frigorifice. Astfel amplasarea acestora, pastrarea libera a cailor de acces(pentru cei ce exploateaza instalatia, dar si pentru eventualele interventii service sau de mentenanta), cat si distribuirea pe arii diferite a personalului operator, sunt elemente de care trebuie sa se tina seama la proiectarea, amplasarea si montajul acestor echipamente. 

    Foarte multe firme frigorifice neglijeaza total aceste aspecte, alegand cele mai comode si ieftine variante de montaj, in detrimentul celor care exploateaza instalatia sau a celor care serviseaza sau o intretin. Des intalnite sunt traversari ale cailor de acces cu trasee frigorifice si electrice, amplasarea fara respectarea fluxului de lucru a echipamentelor (conduce la intersectarea sau suprapunerea pe aceiasi arie a personalului de deservie), blocarea accesului la echipamente pentru servisare sau mentenanta (pozitionarea prea aproape de pereti sau alte echipamente), etc. 

Impactul cu mediul :

    Poluarea chimica sau acustica a mediului inconjurator, trebuie sa fie redusa la maximul tehnologic posibil. Astfel prin folosirea doar a agentilor refrigeranti ecologici, respectarea cu strictete a normelor de etansare, evitare a pierderilor si manevrare responsabila a agentilor refrigeranti, se poate reduce sau chiar elimina poluarea chimica a aerului. In ceea ce priveste uleiurile frigorifice, prin manevrarea corecta a acestora, colectarea si predarea la centrele specializate a uleiurilor uzate se poate evita poluarea solului si a aerului cu aceste substante. 

    Poluarea fonica si vibratiile mecanice, pot fi reduse in limitele legale prin folosirea de echipamente silentioase. Astfel prin folosirea de agregate sau grupuri frigorifice de condensare carosate si insonorizate, prevazute cu ventilatoare silentioase, se poate evita cu succes poluarea fonica a mediului. Pentru evitarea vibratiilor mecanice, folosirea racoardelor antivibrante, a suspensiilor cu arcuri sau pufere de cauciuc pentru compresoare, cat si a tampoanelor antivibrante de cauciuc, vibratiile mecanice transmise in exterior pot fi reduse la maxim.

    In acest sens, la dotarea spatiilor alimentare situate la parter de bloc sau in zone cu locuinte, scoli,spitale, etc. in vecinatate, firma noastra a montat doar agregate frigorifice silentioase. 

    Aceste aspecte sunt foarte neglijate de firmele de frig care urmaresc decat predarea lucrarii, pentru incasarea onorariului, in total acord cu binecunoscuta" dupa noi potopul ". Clientul, utilizatorul final, cat si cei din vecinatati afectati de poluarea fonica a acestor echipamente, vor realiza, din pacate, prea tarziu acest incovenient.     

Estetica :

    Am lasat la urma ingredientul secret al creatiilor noastre, nu pentru ca e mai putin important, dar este probabil cel mai neglijat. E vorba de esteticul unei lucrari, un aspect deosebit de important din punctul nostru de vedere.  De la estetica amenajarii unui spatiu comercial, prin imbinarea armonioasa a modelelor echipamentelor frigorifice si a mobilierului comercial cumulat cu personalizarea si armonizarea culorilor acestora, a iluminarii, etc. si  pana la "estetica" instalatiei frigorifice, se afla in atentia noastra pentru obtinerea esteticii finale de ansamblu a unui proiect. 

    Din pacate acest aspect e total neglijat de majoritatea firmelor de profil. Estetica e data la o parte de binecunoscuta expresie " merge si asa ". Am vazut dese situatii de multiplexare defectuoasa a echipamentelor frigorifice, de amplasare inclinata, stramba a acestora, dar si de conducte serpuite, agatate cu sarme, fara nici o ordine, agregate frigorifice lasate pe jos sau pe paleti de lemn si din pacate multe altele. Simtul frumosului, nu ca lipseste, dar parca e vorba de punerea in valoare a dezordinei, lucrului facut la voia intamplarii, improvizat si nearmonios. 

Concluzie : 

Conceptul  "Arta Frigului", incearca sa ofere solutiile cele mai bune clientilor sai atat din punct de vedere tehnic, functional, energetic, de siguranta, al poluarii, cat si din punct de vedere al frumosului si bunului gust, prin impletirea acestor laturi (tehnica si estetica), in creerea unei armonii estetico-functionale desavarsite. 

    Un astfel de proiect realizat, incanta ochiul, nu deranjeaza auzul si mirosul, pastreaza nealterat gustul alimentelor, protejeaza astfel sanatatea noastra si mediului in care traim.   

    Cu cat mai multe firme de frig vor imbratisa acest concept, cu atat mai multi clienti (beneficiari si utilizatori) o sa aprecieze beneficiile primite.