CONCURS JUDEȚEAN ANTIDROG
„FII PREZENT ÎN VIAȚA TA”
ediția a I – a, 2023
REGULAMENTUL CONCURSULUI JUDEȚEAN ANTIDROG
Concursul se adresează elevilor ce doresc să se implic în lupta de prevenire și combatere a consumului de alcool, tutun și droguri, de la palate/ cluburi dar și de la școli și licee din județ.
Comisia de jurizare a subiectelor este constituită din :
Președinte – coordonatori Proiect
Membri – profesori de la diferite discipline
Comisia de jurizare a subiectelor are următoarele atribuții:
evaluează lucrările elevilor participanți la concurs
stabilește clasamentele și le aduce la cunoștința concurenților
prezintă concurenților și cadrelor didactice principalele concluzii și face
Criterii de evaluare: originalitatea lucrării, sugestivitatea lucrării, calitatea execuției, estetica lucrării;
Observație: Lucrările nu trebuie să conțină elemente agresive (cap de mort, cruci, schelete, seringi etc.) și este indicat ca ele să promoveze alternative la consumul de alcool, tutun și droguri.
Deciziile juriului sunt definitive și incontestabile.
Participanți, condiții de participare, desfășurarea concursului
Concursul se va desfășura în perioada martie 2023 si se va organiza atât prin participare directă cât si prin participare indirectă.
Concurs se va desfășura pe următoarele secțiuni:
grafica pe calculator – afișe/postere
prezentări powerpoint - prezentările să aibă minim 10 diapozitive și se va puncta în mod deosebit originalitatea.
spoturi/filme de 3-5 min
fotografii
pliante
Concursul se adresează tuturor elevilor fiind organizat pe următoarele categorii : clasa VII – VIII, clasa IX – XII.
Numărul lucrărilor cu care puteți participa este maxim 3/secțiune/categorie de vârstă. Organizatorii își rezervă dreptul să suplimenteze numărul de locuri dacă sunt solicitări.
Pentru a participa concurs elevii sau profesorii se vor înscrie completând fișa de înscriere https://forms.gle/ikphL8tuSkXcWCBr8 până pe data de 10 martie 2023.
Profesorii vor trimite prin email lucrările elevilor. Ele vor fi salvate astfel: nume-elev-clasa-scoala-nume-profesor.(Popescu Ion-clasa 5-scoala nr 5 vaslui – prof. Ionescu George) și trimise pe adresa concurs.cip2022@gmail.com până la data de 16 martie 2023.
Precizați exact în email secțiunea la care participați, numele elevilor, clasa , instituția școlară, numele profesorului îndrumător.
Dispoziții finale
1. Se vor acorda 5 premii I, 5 premii II, 5 premii III, 10 mențiuni și 10 premii speciale pentru fiecare categorie. Fac excepție situațiile în care doi sau mai mulți participanți obțin același punctaj în concurs, caz în care se poate acorda același premiu/mențiune pentru punctaje egale, fără a depăși 25% din numărul total de participanți. Decizia de acordare a mai multor premii I, II, III sau mențiuni revine juriului concursului.
2. Rezultatele finale se vor publica pe blogul concursului concurs_antidrog (google.com) .
3. Diplomele vor fi trimise în format electronic pe adresa de email menționată de dumneavoastră în fișa de înscriere până la data de 30 iulie 2023.
4. Lucrările nu se vor returna, ele devin proprietatea Palatului Copiilor Vaslui, care este organizatorul concursului, acesta având dreptul de a le publica cu mențiunea numelui autorului, de asemenea rezultatele concursului și imagini din timpul desfășurării concursului vor fi publicate pe site-ul concurs_antidrog/lmkvaslui.ro.
5. Informații suplimentare pe adresa concurs.cip2022@gmail.com.
ORGANIZATORI:
Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu Vaslui
Coordonator proiect: prof. Bărdiță Carmen
Palatul Copiilor Vaslui
Coordonator proiect: prof. Banu Aurelia
Concursul județean „Fii prezent în viața ta!” este un concurs realizat în vederea stimulării elevilor în a participa la activitățile de prevenire a consumului de alcool, tutun și droguri. Antrenând elevii să participe la acest proiect prin realizarea practică a unor lucrări (afișe, desene, pliante, prezentări powerpoint, site-uri, fotografii) se urmărește:
1. Să implice un număr cât mai mare de elevi în acțiuni de prevenire și combatere a consumului de alcool, tutun și droguri
2. Să se popularizeze în rândul adolescenților nocivitatea alcoolului, tutunului și drogurilor, precum și gravele consecințe ale utilizării lor
3. Să permită afirmarea și punerea în valoare a personalităților creatoare a elevilor; să dezvolte și să stimuleze imaginația elevilor prin crearea unor lucrări originale și expresive
4. Să formeze și să dezvolte aptitudinile elevilor în folosirea programelor specializate pentru realizarea și prelucrarea unor desene, prezentări, filme, fotografii, etc.