1r Batxillerat

LLENGUATGES ARTÍSTICS CONTEMPORANIS 

Les noves tecnologies formen part del nostre dia a dia i són ja, per a la creació artística, una eina imprescindible. En aquest taller, els alumnes han creat una novel·la gràfica emprant diverses eines d'intel·ligència artificial per posar en pràctica les seves idees, donant el seu toc i retoc personal. No deixa de ser una tasca molt minuciosa d'encaix, rectificació, modificació i perfeccionament on per la producció d'una imatge o un text adequat, cal generar molta quantitat de material amb el mètode d'encert i error. El resultat és espectacular. 

Chronicles of the mutable cosmos- Lara.pdf

LARA MARTÍNEZ

T.6. IA. Aina Monturiol. Asher.pdf

AINA MONTURIOL

JONATHAN RODRÍGUEZ

ALEIX FERNANDEZ

ALBA PRESAS

ISABEL MARTÍNEZ

FOTOGRAFIA- ROTOSCÒPIA

Últim treball, per fi, de fotografia. Animar alguna cosa significa atorgar-li moviment, per això anomenen animació a l’acció i al resultat de moure objectes o figures. Quan utilitzem el terme animació per referir-nos al cinema, estem parlant de tota una sèrie de tècniques capaces de dotar de moviment coses imaginades, amb dibuixos fets en un paper o per ordinador, ninots de plastilina, rotoscòpies, pixel·lació... 

Els alumnes de 1rBatx han fet una rotoscòpia, tècnica pionera en els dibuixos de Walt Disney. Us deixem aquí uns videos que han fet els alumnes

PUBLICITAT

La darrera de moltes tasques que hem realitzat a la matèria de PUBLICITAT és el cartell per la Festa Major de Sant Antoni de Vilamajor. 

L'Ajuntament de SAV ha convocat un concurs pel cartell amb una dotació econòmica molt llaminera i la majoria d'alumnes de 1r de Batxillerat ens hi hem presentat...

EUREKA! Una de les nostres ha sigut la finalista: l'AINA MONTURIOL s'ha endut els 500€.

A les fotos de l'esquerra una imatge de l'obra i una altra amb l'Aina i la seva professora la Sílvia Castell.

Vegeu també els altres cartells que s'han presentat que també estan molt "currats"


EL RETRAT

Practiquem el retrat amb la tècnica de la quadrícula. Resultats excel·lents.

PERSPECTIVA CÒNICA AMB DOS PUNTS DE FUGA


FOTOGRAFIA: Fusió de mirades 

Desde la optativa de Fotografia hem treballat de manera analògica la fusió entre fotografies. Primer amb fotografies de manera individual i finalment amb un mural a l'exterior. 

ANY PICASSO

Inserit en les activitats que es duen a terme per commemorar l'any Picasso i després d'haver fet una visita al seu Museu de Barcelona, amb els alumnes de Dibuix Artístic de 1r de Batxillerat hem proposat una versió del quadre de joventut de Picasso "Ciència i  Caritat".

L'artista va pintar aquest quadre només amb 15 anys i va obtenir la Menció Honorífica a l'Exposició General de Belles Arts, a Madrid, el 1897 , competint amb pintors adults de l'Acadèmia.


DIBUIX AL NATURAL

Sortim a fora l'Institut a captar la llum natural i representar-la amb la tècnica del carbonet


LA IL·LUSTRACIÓ

El 14 de gener de 2023, vam inaugurar una exposició a Can Ramis de Sant Celoni, amb les obres fetes per nosaltres mateixos. Aquestes estaven inspirades en un conjunt de microrelats escrits per Pasta de Full, un grup d'escriptores que van oferir la seva obra com a inspiració. Gràcies a elles va ser possible realitzar aquesta exposició. 

DIA DE LA INAGURACIÓ

             MUNTATGE DE L'EXPOSICIÓ

VOLUM

Composició de xarxes a partir de la reproducció d'un mòdul.

CIANOTIPIES

Aquesta setmana hem aprofitat que era la setmana de la ciència  per practicar amb la CIANOTIPIA.

Ha sigut una experiència a on s'ha barrejat la química amb la màgia, i hem aconseguit plasmar imatges de plantes tal i com feia Anna Atkins.

EL PUNTILLISME

nov 2022

Representem formes, espais i volum amb punts. 

Generem color amb barreja de punts de color

XERRADES AL BATXILLERAT

15 de novembre 2022

Avui hem comptat amb 2 xerrades de 2 professionals  que estan involucrats en tasques artístiques i creatives ben diferents:

 Molt interessant. Gràcies Salva i Nath per la vostra generositat!



La Nath Nogueras ens ha compartit la seva experiència com a restauradora de murals i pintures acostant-nos a un camp artístic tan fascinant com és la restauració i conservació. Hem après molt d'aquesta tasca tant complexa i de les dificultats i alegries d'entrar i treballar en aquest sector.





Salva Rey, publicista amb una llarga experiència en diferents agències de publicitat ha vingut a l'institut i ens ha explicat moltes coses sobre la publicita, des de com s'estructura i s'organitza una empresa d'aquest ram a quins poden ser els diferents camins per arribar en aquest món professional. 


9 de novembre del 2022

XERRADA-TALLER AMB L'ARTISTA 

ALBERT ROCAROLS

Avui ens ha visitat l'artista Albert Rocarols per ensenyar-nos la seva feina creativa i explicar-nos coses molt interessants sobre la seva trajectòria artística.

També ens ha ofert un taller amb una tècnica molt especial que ell domina: el grattage o esgrafiat.  Hem gaudit molt de compartir amb ell la seva experiència i tècnica.

Moltes gràcies Albert, torna quan vulguis. Sempre seràs benvingut.


28 OCTUBRE DEL 2022

PERFORMANCE DE HALLOWEEN

Després de la sessió de maquillatge on l'alumnat de 1r de batxillerat artístic s'ha caracteritzat en l'ocasió del Halloween, han fet una performance que ha constat d'entrar a les aules de 1r i 2n d'ESO i desenvolupar-hi diferents performances.



DIBUIX TÈCNIC APLICAT A L'ART

IL·LUSIONS ÒPTIQUES A L'ESTIL D'YVARAL

Els darrers dies, a les classes de dibuix tècnic hem estat treballant en una mena d'il·lusió òptica. Es tracta d'una obra cinètica a l'estil d'YVARAL.


Per crear aquest dibuix cinètic hem elaborat una composició modular de 9 quadrats iguals. A continuació dins de cada quadrat, fent ús de línies paral·leles hem dibuixat 4 quadrats més, un a dins de l'altre amb un efecte rotatiu.

Finalment hem traçat línies verticals omplint tot el full, i després ho hem pintat de negre tot deixant espais en blanc cada 1 línia.


El resultat d'aquest treball ha resultat ser molt interessant. Si ajuntem totes les obres cinètiques dels alumnes i ho pengem en una paret, a mida que et desplaces de dreta a esquerra constatarà l'efecte de moviment que produeixen les línies verticals sobre la composició modular.


POLÍGONS ESTRELLATS


En aquesta activitat hem treballat els polígons estrellats. Hem après a fer octàgons, hexàgons i quadrats a partir del radi i a partir del costat.

Per fer la primera estrella, de 32 puntes, hem hagut de fer un octàgon, i per fer la segona, de 24 puntes, un hexàgon. Quan hem fet aquesta base, hem dividit els costats del polígon amb mediatrius, fins que quedessin 32 costats (octàgon) i 24 costats (hexàgon). Després, hem creat la nostra pròpia estrella buscant originalitat. Una vegada dibuixada l'hem repassat i l'hem pintat, ja sigui amb colors de fusta, retoladors, aquarel·la...


Polígon estrellat de 32 puntes:


Polígon estrellat de 24 puntes:

.