מוסיקה 

הידעתם?

מתוך תשע המוזות במיתולוגיה היוונית, חמש היו פטרוניות של תחומים הקשורים למוזיקה: אחת של מחול, שלוש של שירה, ואחת באופן ספציפי של מוזיקה. רק ארבע מוזות אחראיות ליתר התחומים - קומדיה, טרגדיה, היסטוריה ומדעים. ובכלל, המילה מוזיקה נגזרת מהמילה מוזה ביוונית עתיקה. אף על פי שכיום המילה משמשת במשמעות של "השראה", דווקא מחקרים מודרניים מראים קשר חזק של מוזיקה לאחד הפירושים המקוריים המשוערים למילה מוזה - "לחשוב". אכן, המדע יודע לתאר לנו בדיוק מה קורה במוח כשאנו מאזינים למוזיקה ואיזו תועלת היא מספקת לנו.

היקף הקורס - 4 ש"ש

(שתי שעות מעשיות + שתי שעות עיוניות)

שכבות ז׳ ו ח׳ יאוחדו לשכבה רב גילאית .

בשכבה הרב גילאית נשבץ תלמידים לפי רמת הנגינה ו/או השירה וכן ע״פ הידע וההבנה התיאורטיים שלהם. על כן , חשוב לציין, שההשתתפות במסלול המוזיקה מותנית בכך שהתלמידים לומדים לנגן בכלי נגינה ו/ או שירה (עם מורה פרטי) .

החלק המעשי - תתגבש קבוצה להרכב מנגן, שיבצע קטעי מוזיקה בסגנונות מגוונים, במטרה לרכוש מיומנויות מוזיקליות ואת היכולת לעבוד כצוות יוצר. 

בנוסף, נשאף לתת מקום לביטוי אישי, לפי יכולתם ורצונם של התלמידים. 

התוצרים שיופקו במהלך החזרות של ההרכבים יבואו לידי ביטוי במופעים בשלל הזדמנויות ובאירועים בית ספריים. כך שתלמידי ההרכבים יהוו חלק חשוב וחיוני בפעילות התרבותית השוטפת בביה״ס . 

החלק העיוני - התלמידים ילמדו תיאוריה של המוזיקה ופיתוח שמיעה, כדי לבסס ואף לפתח את המיומנויות המוזיקליות שלהם וכן את ההבנה והשליטה בשפת המוזיקה. 

תלמידי המסלול ידרשו לבצע 2 השמעות במשך השנה . 

השמעות אלה נועדו לאפשר לתלמידים להציג את הנגינה/שירה שלהם בפני המורים, לקבל הערות והארות וכמובן עידוד ומחמאות. כך נוכל להתחקות אחר ההתקדמות האישית של כל אחד ואחת מהם. 

במשך שנת הלימודים ייערך יום במה המשותף לשלושת מסלולי האמנות (מוזיקה, תיאטרון ומחול), וכן ערב מוזיקה שנתי שיתמקד אך ורק בתלמידי המוזיקה.

בנוסף יצפו התלמידים במופע מוזיקה אחד לפחות במשך השנה.