Fjällgymnasiet – den lilla skolan med det stora hjärtat!

Fjällgymnasiet är en liten skola i Jämtland, med närhet till skog, sjö och fjäll. Hos oss försvinner du inte i mängden och våra små grupper ger automatiskt mer lärartid per elev. Vi jobbar för god stämning och gemenskap och har aldrig haft gymnasieföreningar eller tillåtit nollning. Skolans hjärta ”Johnnys fik” serverar frukost varje morgon till en billig peng och därefter fika under hela skoldagen. Undervisningen är individualiserad efter val och behov, och skolans flexibla arbetssätt gynnar alla elever. Vi erbjuder både högskoleförberedande- och yrkesprogram.

Periodisering är kanske vår starkaste sida. Du läser 3-4 kurser åt gången. En period är ca. 10 veckor. Stressen och pressen minskar. Det blir lättare att fokusera, att hinna med arbetet och du får tid att smälta allt. Periodiseringen ger både möjlighet till fördjupning men även extra stöd i en kurs. Detta liknar även upplägget på högskolor och universitet.

Arbetstid, en del av din schemalagda tid kallas arbetstid. Då arbetar du med de kurser och uppgifter som är aktuella. Kanske behöver du mer tid till en uppgift medan din klasskompis behöver arbeta med något annat. Här finns pedagoger tillgängliga för att hjälpa till medan du utvecklar din studieteknik och blir mer förberedd för högskolans arbetssätt.

Fjällgymnasiet arbetar vi aktivt med att möjliggöra för elever att ta del av andra kulturer under sin studietid, både på hemmaplan och genom utbyten, studieresor och praktik i andra länder. De senaste åren har vi genomfört resor till såväl Indien som Kina och just nu utarbetar vi samverkan yrkesprogrammen med bl.a. Österrike och Spanien.

Låter det intressant? Kontakta oss för mer info eller hör av dig för att boka ett besök!


Therese Martebo

SYV

0687-16268

therese.martebo@berg.se

Informationsfilmer om fjällgymnasiet gjorda av elever vid skolan.