Biotechnologische & Chemische Technieken

5 BIOTECHNOLOGISCHE EN CHEMISCHE TECHNIEKEN

Beschrijving van de studierichting

In deze studierichting verwerf je inzichten in biologie, chemie en wiskunde. Je ontwikkelt de competenties van laboratoriumassistent. Je hebt hierbij aandacht voor alle kneepjes en regelgeving van het vak: van de voorbereiding tot de analyse van laboratoriumresultaten..

Daarnaast ontwikkel je ook de competenties van labotechnische medewerker. Daarbij voer je vertrouwde en gekende handelingen uit. Dat kan gaan van het nemen van stalen, een analyse van resultaten, tot het aanvullen van voorraden en onderhoud van labomateriaal en -apparatuur.

Tot slot ontwikkel je de competenties van operator voedings-, chemische en farmaceutische industrie. Je leert de basis van chemie, meet- en regeltechniek, PLC’s en toegepaste fysica om machines te kunnen bedienen en te onderhouden binnen de voedings-, chemische en farmaceutische industrie.

"Door de labo-lessen leren we de theorie beter begrijpen. Er komen ook veel onderwerpen aan bod. In productietechnieken hebben we bijvoorbeeld een mix van fysica en chemie.
Ik wil later gentechnologie studeren of biochemie om daarna in een laboratorium te werken."

SINEM  IRFAN IMANE FARACHI en IMANE SANHAJI
5 Biotechnologische & Chemische Technieken

Profiel van de leerling

Je hebt interesse in biologie en chemie. Je zoekt een richting met vakken zoals chemie, biologie, fysica, labotechniek en productietechnieken.

Na je studies secundair onderwijs wil je verder studeren. Het liefst in een Se-n-Se opleiding Farmaceutisch Technisch Assistent of een professionele bacheloropleiding binnen de studiegebieden Biotechniek, Chemie of de gezondheidszorg. Je kan er ook voor kiezen om na je secundaire studies meteen aan de slag te gaan als laboratoriumassistent, labotechnische medewerker of operator voedings-, chemische en farmaceutische industrie.

Finaliteit van de richting

De richting BIOTECHNOLOGISCHE EN CHEMISCHE TECHNIEKEN heeft een dubbele finaliteit. Deze studierichting is met andere woorden gericht op de doorstroom naar het hoger onderwijs en de arbeidsmarkt.