Ratsastustunnit

Ratsastuskeskus tarjoaa ratsastustunteja tavallisilla ryhmätunneilla ja intensiivisillä 3-4 hengen pienryhmätunneilla. Haluamme huomioida jokaisen ratsastajan yksilölliset tarpeet ja tavoitteet. Pienryhmä on oiva valinta ratsastajalle, joka haluaa intensiivisempää ja syvemmälle pureutuvaa opetusta. Tunneilla harjoitellaan tasoryhmissä monipuolisesti ratsastustaitoja. Käydään maastossa, hypätään esteitä, ratsastetaan koulua sekä tehdään puomitehtäviä. Joskus voidaan heittää vapaalle ja pitää vaikkapa leikkitunti tai lähteä metsään hyppäämään maastoesteitä. Estetunti on tarkoitettu jo hieman kokeneemmalle ratsastajalle, joka haluaa suuntautua syvemmälle esteratsastuksen maailmaan. Tarjoamme myös räätälöityjä yksityistunteja, joista voit kysyä lisää soittamalla!

Tuntivaraukset 045 1746119 / Ida Hietanummi


Tuntikartta:


Talutustunnit sopivat kaikille aloitteleville ratsastajille. Ikärajaa ei ole. Talutustunnilla hoidetaan hevosia ja harjoitellaan varustamista oman avustajan kanssa 30min. Ratsastus tapahtuu taluttajan kanssa 30min.

Ponitunti on tarkoitettu pikkuratsastajille. Alaikärajaa ei ole. Tunti on järjestetty samalla tavalla kuin talutustunti. Jokaisella ratsastajalla on oma avustaja.

Alkeistunti on ratsastajille, jotka siirtyvät pois talutustunneilta. Harjoitellaan hevosen hallitsemista itse, kääntämistä ja ravia suoralla uralla.

Alkeis-jatko -tunti on ratsastajille, jotka osaavat ravata ja harjoittelevat laukkaamista. Ravia harjoitellaan jo kaarevilla teillä. Kevennys sujuu jo.

Helppo C -ryhmissä harjoitellaan perusratsastusta: täsmällistä teiden ratsastusta ja siirtymisiä. Lisäksi harjoitellaan hyppäämään pieniä ratoja. Helppo C -ryhmä sopii sinulle, joka osaat ratsastaa kaikissa askellajeissa ja olet ratsastanut pieniä, yksittäisiä esteitä.

Helppo B -ryhmä on tarkoitettu osaavammille ratsastajille. Tunneilla harjoitellaan hevosen ratsastamista tasoon nähden korrektissa tahdissa, tasapainossa ja muodossa. Rataesteitä hypätään n.80cm asti. Helppo B -tunnit sopivat sinulle, joka osaat ratsastaa erilaisilla hevosilla ja mukauttaa ratsastusta hevoskohtaisesti. Siirtymiset askellajista toiseen ovat sujuvia ja apujen käyttö hallittua. Helppo B -tunneilla voidaan käydä myös maastoesteillä.

Aikuisten alkeisryhmä on kaikille ratsastuksen aloittaville aikuisille. Lähdetään perusteista. Tunnilla voi olla talutettavia ja jo itse ratsastavia aikuisia.

Miesten tunti on kaiken tasoisille miehille, jotka haluavat ratsastaa yhdessä. Osa tunneilla harjoittelee jo laukkaamista, mutta mukaan mahtuu myös aloittelevat ratsastajat.