Ambients 0-3

Compartim imatges cedides pels centres educatius, d'alguns moments a l'aula.

Si t'animes a compartir un ambient de la teva llar d'infants, pots omplir el formulari. Gràcies per ajudar-nos a fer xarxa.

Sant Martí de Tous

Racó de compartir

Un espai on els infants poden viure moments de trobada


Cuineta

Espai on els infants poden jugar simbòlicament

Experimentació

Espai on els infants poden experimentar amb diferents materials

Espai de moviment

Estructura de fusta modificable que facilita el moviment i admet afegir-hi elements complementaris

Llar d'infants Sol Solet

La Pobla de Claramunt

La caseta

En aquest ambient els infants potencien el joc simbòlic i és on poden interpretar el món dels adults i les accions i els rols de la vida quotidiana i per tant ho faran d´una manera comprensible per a ells.

Hostalets de Pierola

Taula d'experimentació

Dins la vida quotidiana del Centre, els nens i nens del grup d'1-2 anys poden triar cada dia aquesta proposta. El nostre objectiu és que puguin experimentar i manipular a la taula amb diferents estris i recipients. Els oferim materials diversos, que anem canviant en funció del moment evolutiu en què es troba el grup, per tal que tinguin un ventall més ample de possibilitats d'aprenentatge.

Llar d'infants Municipal Vailets

Capellades

EL MOVIMENT - Proposta GRANS

El moviment ensenya a l’infant com és el món que l’envolta, fonamental per la resta d'aprenentatges. Experimentar amb el propi cos els omple de recursos en aquesta etapa, en la que saltar, enfilar-se, els equilibris, etc. Són la base d’un desenvolupament integral que les educadores acompanyarem des de l'observació, organitzant i oferint els espais i materials adequats perquè els propis infants els utilitzin en funció dels seus interessos i possibilitats.

HAMACA- Proposta Nadons

És una proposta entorn al moviment de balanceig.

Ens proposem incidir en el sistema vestibular des de diferents perspectives per aconseguir moviments que els ajudin amb l’equilibri, la coordinació visual, l'audició… però sobretot que els donin moments de calma i benestar mot individualitzats.

Hem creat així un espai a l’aula, L’HAMACA.

D’entrada pugem nosaltres als nadons respectant el seu interès i poc a poc a mida que van creixent són els nens qui fan la demanda, més tard poder pujar-hi ja lliurament i crear també interaccions entre ells.

LLUM

Col·loquem a l'aula petits interruptors lluminosos que s'encenen i s'apaguen amb la pressió. Es deixen a disposició de l'infant enganxats a diferents superfícies com la paret, el mirall, el sostre de la caseta, dins del mobiliari… perquè ells de manera autònoma vagin descobrint-los. D'aquesta manera ells prenen consciència de que la seva acció produeix un canvi en l'entorn. La projecció de les llums els permeten descobrir un joc d'ombres. A poc a poc els seus actes adquireixen una intencionalitat que els permet assolir els objectius propis de cada infant.

Plantes Aromàtiques

Introduïm al pati torretes amb diferents plantes aromàtiques. Les deixem allà sense presentació inicial i busquem una primera reacció: se n’adonaran de les olors? Com

interaccionaran amb les plantes? Els generarà algun interès? Deixem que ells ens responguin aquestes incògnites i anem obtenint respostes a través de l’observació activa i conscient. L’experimentació resulta primordial en el dia a dia dels infants i cal deixar moments i espais per a l’experimentació lliure, sense una prèvia presentació de l’adult. La funció de l’educador és acompanyar l’experiència, vetllar per un bon ambient de joc, promoure el respecte cap als companys i l’entorn i mediar en cas que sigui necessari.