Commemoració escolar del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust

Teatre de l'Escorxador (Lleida), 30 de gener de 2018


Amb un gran èxit de participació, l'alumnat de 4t d'ESO i 1r de batxillerat dels instituts d'Almenar, Caparrella, Guindàvols i Torre Vicens, van assistir a l'acte de commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust que es va fer al Teatre de l'Escorxador de Lleida el 30 de gener.

La primera part de l'acte va consistir en una cerimònia de record als deportats als camps de concentració i en una xerrada de l'escriptora Dory Sonheimer, autora de "Les set caixes" i "La vuitena caixa". En aquestes novel·les, l'escriptora explica com va descobrir el seu orígen jueu, amagat pel seus pares quan fugien de la persecució dels nazis. La segona part de l'acte va consistir en la representació de l'obra de teatre "Dachausen", creada expressament per l'ocasió per part de l'alumnat de teatre de l'INS Guindàvols i dirigida pel professor Daniel Gil.

L'acte va acabar amb la lectura d'un manifest i amb el llançament d'uns globus de colors, per simbolitzar la diversitat de la vida davant la grisor del feixisme.

En el següent enllaç podeu veure fotos de l'acte, i també podeu veure el vídeo de l'acte sencer, amb les intervencions dels alumnes i l'obra de teatre.