"Creadors en Residència" i altres projectes artístics

Per propiciar que els alumnes descobreixin els processos propis de la creació artística contemporània i que reflexionin sobre l’art a partir de l’experiència pròpia l'Institut participa en:

Creadors en Residència

Creadors en Residència és una iniciativa conjunta de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Fàbriques de creació, a bao a qu i el Consorci d'Educació de Barcelona, amb la col·laboració del MACBA.

Els artistes residents, els creadors, intervenen als instituts com a autors, i desenvolupen els seus projectes acompanyats pels alumnes d’un grup-classe, que participen de manera habitual en el procés de creació. Es tracta, doncs, de crear un ambient similar al del taller renaixentista, on la transmissió es produeix fonamentalment a través de la participació i del contacte directe amb l’obra i amb el seu creador. Els alumnes, per tant, compartiran el projecte i el procés de creació de l’obra i hi participaran de manera activa. En aquest procés la reflexió també serà una part important del procés d’aprenentatge.

Creadors residents:

Luis Bisbe

Jaume Ferrete

Francesc Ruiz

Luz Broto

Ana-Garcia-Pineda

Enric FarrésProjecte "Dansem"

Tot Dansa és un projecte educatiu impulsat i organitzat per l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre.

Té com a objectiu principal fomentar i donar a conèixer la dansa contemporània en el territori. El projecte apropa aquesta especialitat artística a l’alumnat de centres públics d’ensenyament secundari i de batxillerat de la ciutat de Barcelona. Esdevé un procés d’aprenentatge i connexió per a l’alumnat i per al professorat implicat, una eina formativa i educativa, un espai únic d’expressió i a partir d’experiències i propostes diverses.

L'Institut va participar el 2015 i 2016, i esperem tornar a participar ben aviat!

Makey-dasem

Makey-Dansem és un mini-projecte que van realitzar alumnes de 2n d'ESO (2016-17) en l'assignatura optativa "Dansem" -dins del projecte Tot dansa-. Va consistir performance en què els alumnes creaven una coreografia amb ajuda de Makey-Makey i la programació amb Scracht. Podeu llegir tota la informació sobre aquest projecte al web Makey-Dasem.

El projecte es va presentar a la II Jornada de Tecnologia digital i Educació Artística a Lleida.

Dins dels projectes artístics s'ha d'incloure a 4t l'Itinerari Artístic i dins del Batxillerat, el Batxillerat Artístic d'Arts Escèniques.