2n d'ESO - Treballs Globalitzats

Treballs Globalitzats i Treballs Globalitzats de Proposta Externa

El nom oficial és el de Treball Globalitzat (TG), on es fusionen 3 matèries, que són Tecnologia, Ciències Socials i Ciències Naturals. El curs es divideix en treballs globalitzats d’unes cinc/sis setmanes aproximadament que són d’una temàtica diferent. A més, a la primavera i a la tardor, existeixen dos TG especials, els coneguts com Treballs Globalitzats de Proposta Externa (TGPE), que es generen perquè un organisme extern, normalment una organització sense ànim de lucre, realitza una comanda a l’institut perquè els alumnes treballin sobre un tema amb una finalitat concreta, que es materialitza en un producte que respongui a la comanda efectuada.

Treballs globalitzats de proposta Externa del Curs 2017-2018

Els Treballs Globalitzats de Proposta Externa sorgeixen com una modalitat d'APS. L'aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo. En aquest cas els alumnes, es posen en el rol d'empreses que donen servei a d'altres donant forma a la proposta del client. Aquesta pot ser des de fer una campanya publicitària a través de fotografies, vídeos, Blocs, Infografies, etc.. O analitzar la situació d'un tema concret com l'estat d'un Riu, l'educació al barri, etc.

Recull TGPEs Curs 16-17
Recull TGPEs Curs 17-18.pptx

Alguns Exemples

Sense Llar: exposició fotogràfica Out of Sight

TGPE: REC COMTAL

Bloc del Rec Comtal

TGPE: RIU.NET (ICUB)

RiuNet

Sense Llar, vídeo clip.

Campanya de màrqueting per a l'Eix Comercial de Sant Andreu

TGPE: NEXES.IDENSITAT GLOSARI IL·LUSTRAT

NEXES-IDENSITAT. Presentació del Glossari Il·lustrat

TGPE E3: Disseny i creació del videomanual de funcionament d'un e-tarpunòmetre

Educació Estesa. Camp d'Aprenentatge de Tuixent

Els alumnes de 2n d'ESO van 3 dies, 2 nits, al Camp d'Aprenentatge de Tuixent durant el TG de l'Antàrtida. Allí realitzen activitats del neu (raquetes, land art,..) i excursions per conèixer l'entorn del Cadí i la vida de les Trementinaires.