COL·LEGI Cor de Maria Blanes

Educació Primària

Experiència: Digitalització i 1 x 1

Temàtica: TIC

Nivell: 5è i 6è PRI

Centre: Col·legi Cor de Maria de Blanes


Enguany, als cursos de 5è i 6è, hem apostat per treballar amb llibres digitals i un dispositiu per a cada alumne/a. L’experiència del passat confinament ens ha fet veure que podria resultar útil i alhora engrescador per a l’alumnat. Els resultats han estat molt satisfactoris perquè el canvi de suport comporta alhora un canvi en la metodologia i en les dinàmiques de les classes, ja que aquestes esdevenen més creatives i innovadores. L’alumnat s’entusiasma, aprèn i en gaudeix alhora; també s’acostumen a fer un bon ús de la tecnologia, coneixen noves eines educatives i augmenta la participació i la motivació. Pel que fa al professorat, permet fer el seguiment del mètode d’ensenyament-aprenentatge. N’estem molt satisfets d’aquesta presa de decisió i és per això que volem fer-ne difusió.

Educació Primària i Secundària

Experiència: Podcast Cor de Maria (Blanes)

Temàtica: TIC

Nivell: PRI - SEC

Centre: Col·legi Cor de Maria de Blanes


Aquest projecte neix com a un espai de conversa entre mestres, alumnes i exalumnes on parlem de diferents temes relacionats amb l’escola. Es tracta d’un recurs que és actual i que, si coincidim que l’escola ha de ser un reflex de la societat d’avui, hem d’estar a l’altura dels canvis.

L’objectiu principal d’aquest projecte, a part de donar publicitat a l’escola, és el de proporcionar una altra via per apropar-nos a les famílies, conèixer altres punts de vista, cohesió del claustre i donar veu a l’alumnat, entre molts altres.

Amb el fi de variar i oferir diferents formats, podreu trobar quatre tipus diferents d’episodis:

1.- Programes didàctics, titulats: parlem-ne. Els quals tenen com a objectiu la participació de l’alumnat i exalumnes amb els qui compartim aprenentatges i projectes que han realitzat a l’escola. Un exemple d’aquest tipus d’episodi és: #12 Parlem-ne. Cooperative English Project: literatura anglesa amb els alumnes de l’ESO.

2.- Programes de coneixença, titulats: coneixem l’escola. Amb aquests episodis busquem parlar amb docents del centre per conèixer amb més profunditat els projectes duts a terme i compartir opinions. Un exemple d’aquest tipus d’episodi és: #14 Coneixem l’escola. El valor de l’Ed. Física amb en Dani i l’Héctor.

3.- Programes de valors, titulats: valors a l’escola. Aquí parlem sobre projectes treballats a l’aula i propostes d’activitats per treballar diferents valors. Un exemple d’aquest tipus d’episodi és: #16 Valors a l’escola: “El Buit” amb l’Anna Fuertes.

4.- Programes especials: aquest tenen l’objectiu de donar un caire distintiu al Podcast. Intentem proposar temes interessants on l’audiència pugui participar activament a l’episodi. Un exemple d’aquest tipus d’episodi és: #20 Episodi especial: preguntes i respostes amb l’equip directiu.

Gairebé tots els programes tenen la mateixa estructura: són presentats per l’Anna Alcaide i l’Adrià Zurita, els quals introdueixen el tema a parlar i donen peu al/els convidats. A partir d’aquí, ja naveguem per una conversa que ens anirà portant a diferents ports.

Si us esteu preguntant on escoltar-nos, és molt fàcil, tots els programes estan disponibles al perfil de Youtube de l’escola i també a moltes plataformes digitals, com ara: Spotify, Apple Podcast o Google Podcast.

Us animem a escoltar-nos i que ens escriviu si així ho sentiu. Desitgem que us agradi tant com ens agrada a nosaltres fer-ho!