ENSENYAMENT - APRENENTAGE 

VARSÒVIA

Expliquem a l'Instituto Cervantes de Varsòvia com treballem a l’EOI de Lleida


La nostra escola sempre ha estat capdavantera en l’aplicació de les ultimes novetats tecnològiques a l’ensenyament dels vuit idiomes que impartim a l’escola. Ja fa uns anys que venim apostant fort per la plataforma virtual de gestió de l’aprenentatge, GSFE que permet organitzar i publicar material multimèdia en un espai virtual, assignar tasques, avaluar i afegir comentaris personalitzats a les tasques assignades, programar tasques/esdeveniments dins del calendaris de Google, treballar col·laborativament entre professors i/o alumnes així com establir videoconferències tant amb una finalitat docent i didàctica com per mantenir reunions, claustres, tutories, activitats de reforç personalitzades, etc sempre dins del domini del centre i adaptat a les nostres necessitats gràcies a la gestió que permet fer del domini  i/o dels permisos dels usuaris la consola d’administració de GSFE. 


Aquesta experiència va néixer de la necessitat de disposar d’un entorn virtual gratuït, àgil, global, integrador i fàcilment accessible per treballar col·laborativa i simultàniament entre el professorat i entre professorat/alumnat com a alternativa a la plataforma Moodle. Posteriorment i gràcies a les unitats compartides del Drive, l’ús de GSFE podem dir que s’ha globalitzat i ara per ara està al servei de la gestió

integral del centre.


La versatilitat de GSFE demostra que les apps de Google faciliten substancialment la comunicació entre els membres de la comunitat educativa afavorint a la vegada el treball col·laboratiu, base essencial de la dinàmica en l’ensenyament d’idiomes des dels nivells inicials (A1) fins al nivell més avançat (C2.2). 


Tota aquesta manera de treballar la vàrem anar a presentar els passats 4 i 5 de març a l’Instituto Cervantes de Varsòvia ja que en aquest centre el treball a l’aula està allotjat a la plataforma Moodle i com nosaltres som especialistes en l’ensenyament d’idiomes tenien molta curiositat en saber com treballem nosaltres i com gestionem les nostres aules.


Tanmateix, i com a segona part de la formació vàrem presentar tot un seguit d’aplicacions que fem servir per dinamitzar l’ensenyament d’idiomes i aportar un toc de gamificació i espontaneïtat tant a les classes presencials com al suport online. La gran majoria d’aquestes apps s’integren a la plataforma Google Classroom.


Carme Portolés i Jordi Màsich