Competència alumnat
ACOLLIMENT DIGITAL
Els alumnes de 1r d'ESO s'incorporen al centre i porten sempre un ordinador. Per tal que puguin tenir unes nocions inicials, s'ha dissenyat un pla d'acolliment digital. En aquest pla es detalla quins aspectes es tractaran des de cada matèria per tal d'assegurar que els alumnes aprenen a fer-ne un ús bàsic i segur.
El pla d’acollida digital de l’alumnat inclou els següents aspectes. En primer lloc, l’alumnat nouvingut al centre rep un correu corporatiu que li permetrà accedir a tots els espais virtuals d’aprenentatge de les diverses matèries que cursarà al llarg de tota la seva trajectòria educativa al centre.
En el cas d’alumnat major de 14 anys, informem i demanem la seva signatura respecte l’autorització relativa al dret a la propia imatge i la comunicació sobre l'ús de serveis i recursos digitals a Internet. Si l’alumne/a és menor de 14 anys, informem i demanem la signatura a les mares, pares o tutors/es legal
A més, el professorat de 1r ESO treballa durant les primeres setmanes del curs escolar aspectes que garanteixen que l’alumnat aprengui a fer un ús bàsic i segur de tots els processos digitals. Al llarg del curs escolar, aquest coneixements són complementat amb xerrades a càrrec de professionals externs al centre especialistes en aquests temes.
DESPLEGAMENT DE LA COMPETÈNCIA DIGITAL
El centre està creant una rúbrica concretant les competències digitals per cada un dels cursos i adaptada al model del centre. A més, s'han recollit totes les activitats digitals que apareixen a les programacions de les matèries i els projectes.
En els cursos vinents s'anirà completant la rúbrica i actualitzant les activitats, afegint-ne en aquelles competències quan ho requereixen i reorientant-ne en aquelles que es treballen massa sovint.
AVALUACIÓ DE LA COMPETÈNCIA DIGITAL
Per tal de fer una avaluació realment transversal d'aquesta competència, per cada grup es crea un qViC especial i diferenciat de competència digital.
Quan un professor/a treballa i qualifica aquesta competència des de la seva matèria, accedeix al qViC i anota allà l'activitat i la qualificació.
Al final de trimestre, de manera consensuada, s'acorden els percentatges assignats a la qualificació de cada una de les competències digitals per calcular la qualificació global. També de manera consensuada es redacta el comentari personalitzat de cada alumne.
Això permet fer un seguiment de l'assoliment de l'alumnat, però també permet que el centre tingui visió de totes les activitats que es realitzen per aconseguir, ja sigui des de les matèries, des dels projectes o des de la tutoria.