La societat de l'Antic Egipte

Per als més petits, de la ma de

Us proposem unes plantilles per pintar amb els personatges més representatius de la societat a l'Antic Egipte. Després haureu de animar-les amb l'aplicació Cromeville i un dispositiu mòbil

Dibus_def_Cromeville.pdf

Les experiències dels d'Infantil

lídia.pdf

Quins eren els autèntics protagonistes a l'Egipte del 2.000 a.C? Per als que no són tan petits.

El 4 de novembre de 1922, Howard Carter trobà la tomba a la Vall dels Reis, situada a la necròpolis de Tebes (avui Luxor), Egipte, anomenada també KV62.

Al cap de poc d'obrir la cambra mortuòria del faraó, començaren una sèrie de morts i desgràcies al voltant de l'equip de treball, que feren córrer la brama que hi havia una maledicció.

Aquest video que ha quedat com a testimoni del fet.


L’antic Egipte era una societat molt desigual, estructurada en forma de piràmide, integrada per diversos grups que tenien condicions de vida i ocupacions molt diferents.

A dalt de tot hi havia el rei o faraó, que simbolitzava la unitat del país i gaudia d’un poder absolut al ser l’amo i senyor de les terres i de les persones.


A continuació hi havia les classes privilegiades. Aquest grup era format, en primer lloc, pels alts funcionaris: els dignataris de la cort (el primer dels quals era el visir o primer ministre), els governadors dels districtes i els alts comandaments militars. Els nobles eren els membres de la família del faraó i altres famílies que el faraó havia recompensat amb extenses terres i grans tresors. Vivien en grans vil·les envoltades de jardins.

En segon lloc hi havia els sacerdots, que dirigien els ritus religiosos, tenien cura del culte als temples, n’administraven les propietats i monopolitzaven el coneixement científic: l’astronomia i les matemàtiques .


El nivell inferior de la societat egípcia el formaven els artesans i, sobretot, els camperols, que constituïen la major part de la població.

Els servents, el nivell inferior de la societat egípcia, eren persones lliures que feien diverses feines per a un senyor a canvi d’un petit salari.

Finalment, al darrer graó de l’escala social hi havia els esclaus, generalment poc nombrosos, que solien ser presoners de guerra

*Font: Sapiens.cat

Pregunta a cada personatge quina era la seva feina. Utilitza Aurasma per llegir les aures.

#tutan

Us expliquem com ho hem fet