Breo.png

L’ensenyament de les ciències socials ha de promoure la literacitat crítica, que es defineix com la lectura d’un món que cal millorar. Més que un mètode o un conjunt de capacitats cognitives, la literacitat crítica és una manera d’ensenyar i aprendre des de l’observació curosa que porta a la disrupció d’allò comú, a la interpretació dels textos des de múltiples perspectives, a la representació dels problemes socials i a l’acció per transformar el món.

Breo Tosar (Madrid, 1982) és professor de Filosofia. Ha donat classe, com Wittgenstein, en educació infantil i primària durant molts anys. Ha estudiat, gràcies a les beques internacionals, en Högskolan Dalarna, a Suècia, a la University of British Columbia, i en Bishop s University, al Canadà. Ha estat professor visitant a Colorado, Estats Units d'Amèrica, i també a l'Institut Cervantes de Cracòvia, a Polònia. Va obtenir el premi extraordinari de Doctorat amb la seva tesi sobre literacitat crítica.

Crònica de la sessió

Per saber-ne més

El desenvolupament de les capacitats cognitivolingüístiques fa possible la selecció, comprensió, interpretació i contrast de la informació per reconstruir un coneixement propi, i esdevé fonamental per educar ciutadans capaços de desenvolupar un pensament plural crític i democràtic.

Roser Canals és professora de didàctica de les Ciències Socials de la Universitat Autònoma de Barcelona. Inspectora d'educació del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.


Crònica de la sessió

Presentació

Per saber-ne més