vídeoMAT Plus

El vídeoMAT és un projecte en el qual els i les alumnes creen vídeos on es responen preguntes que posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l'entorn.

En aquesta campanya us presentem, agrupats per temes, diferents vídeos seleccionats, principalment, entre els que formen la col·lecció permanent . L'objectiu és triple: presentar-vos vídeos que podeu utilitzar a classe directament, suggerir activitats d'aula inspirades pels propis vídeos i proposar-vos idees d'ampliació sobre els temes tractats.

Estudiar les tesel·lacions del pla és una activitat de geometria que permet diferents tipus d’aprofundiment.

El cos humà és una font inesgotable de preguntes. Aquí trobareu una bona col·lecció de propostes que van des de l’estudi de la mida de les sabates fins a l’anàlisi de les proporcions.

Diuen que de vegades els arbres no ens deixen veure el bosc. Però mireu quantes coses podem veure i aprendre si ens fixem en els arbres i el bosc.

Ombres del sol al llarg del dia, d'un fanal al vespre, ombres xineses darrera una pantalla... Els jocs d'ombres ens fascinen i estudiar-les, ajudats de les matemàtiques, ens desvetlla grans misteris.

L’espai ens fascina i ens fa plantejar-nos preguntes relacionades amb la geologia, la física, la tecnologia… i també des de les matemàtiques. L’espai té cabuda a totes les àrees.

Els jocs de taula són presents a l’aula de matemàtiques, i això es nota al vídeoMAT. En aquesta entrada fem un cop d’ull a les preguntes que ens parlen dels escacs i explorem altres possibilitats.