Vă ajutăm din Timișoara

În vremuri de criză e nevoie de implicare și solidaritate! Este vital în aceste zile să încetinim pe cât posibil răspândirea coronavirusului. În acest sens s-a format în Timișoara grupul de solidaritate comunitară “Vă ajutăm din Timișoara!” inițiat în colaborare cu grupul "Vă ajutăm din Cluj". Grupul reunește mai mulți cetățeni activi din organizații implicate civic din Timișoara: Federația Inițiativa Timișoara, Look Inside, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, Rotaract, United Way și Timotion. Proiectul beneficiază de sprijinul Profi Romania și RCS&RDS. Astfel, Timișoara se alătură orașelor Cluj, București, Sibiu, Arad și Constanța, care au pornit inițiative similare, pentru a sprijini cetățenii și autoritățile în gestionarea situației generate de virusul Covid-19.


Unde găsiți acest grup?

Pentru a evita propagarea virusului, grupul se organizează pe rețelele de socializare și exclusiv online.


Ce își propune?

Vă ajutăm din Timișoara!” își propune să centralizeze eforturile tuturor cetățenilor din Timișoara și localitățile învecinate care doresc să limiteze activ răspândirea Covid-19. Subiectul principal este reducerea deplasărilor, în special din partea acelor persoane care prezintă un grad ridicat de risc în cazul unei posibile îmbolnăviri.

De asemenea este un apel la responsabilitate și organizare civică.


Cum funcționează?

Cine sunt oamenii care au nevoie de ajutor?

Există mai multe grupe de persoane care pot beneficia de aceste tip de ajutor, printre care:

  • Persoanele vârstnice sau care au alte afecțiuni medicale și prezintă un grad ridicat de risc în cazul unei posibile contaminări cu Covid-19.

  • Persoanele cu dizabilități.

  • Părinții singuri care au copii mici.

  • Persoanele aflate în izolare la domiciliu, chiar dacă izolarea este autoimpusă.


Care sunt avantajele?

Fiecare activitate efectuată de voluntari aduce diverse beneficii, detaliate pe paginile care oferă mai multe explicații. Sumarizat, putem spune astfel:

  • Se reduce numărul de oameni care se deplasează reducându-se posibilitatea de propagare a Covid-19.

  • Voluntarii care merg pe teren sunt instruiți și echipați corespunzător și este mult mai puțin probabil să se infecteze comparativ cu o persoană care nu are echipament și instruire.

  • Se reduce numărul celor care nu respectă izolarea sau carantina.

Vreau să ajut

Mai multe detalii despre volunariat puteți găsi pe pagina Vreau să ajut. Dacă doriți să deveniți voluntar o puteți face prin acest formular:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdGTujnlEqnPw0wHnc8tkGjutd45NiHUQBW0X233Mz_fpDH5A/viewform?usp=sf_link

Oricine este dispus să se implice și să ajute altfel decât prin voluntariat, o poate face pe Facebook în grupul ”Vă ajutăm din Timișoara! - oficial”:

https://www.facebook.com/groups/140888713942137/

sau pe pagina de Facebook Vă ajutăm din Timișoara:

https://www.facebook.com/V%C4%83-ajut%C4%83m-din-Timi%C8%99oara-103514674626280