Huldeconcert Stefaan Brusseel

Post date: Feb 21, 2011 6:32:37 PM

Op 7 december 2010 overleed Stefaan Brusseel, voorzitter van het Willemsfonds Oostende vzw. Als hulde aan Stefaan, als herinnering aan zijn liefde voor de muziek en als eerbetoon voor de inzet waarmee hij klassieke muziek promootte en jonge muzikanten een podium bood wordt vanaf 2012 jaarlijks een huldeconcert gebracht.

Het eerste concert ging door op dinsdag 27 maart 2011 om 20u in het VLC De Geuzetorre en werd gevolgd door een receptie.

De Operastudio Vlaanderen bracht Liederen van Mahler.

Op de foto: de jonge zangers van Operastudio met pianist-begeleider Hein Boterberg

Het tweede concert ging door op dinsdag 19 maart 2012. Het werd een programma César Franck. Solisten Timur Sergeyenia, piano en Lilia Umnova, viool.

Het openingsconcert van het Festival Klassiek aan Zee is een concert voor Stefaan. In 2013 bracht Timur een gevarieerd programma.

In 2014 bracht Timur een programma Nocturnes van Chopin in het openingsconcert "Voor Stefaan" en in 2015 bracht Timur een Liszt programma. .

Voor 2016 deden we opnieuw beroep op de International Opera Academy (de vroegere Operastudio Vlaanderen) - een reeks foto's van dit fantastisch optreden is te bekijken op onze galerie.

In 2017 brachten we een heel ander programma! Men's Voice bracht het repertoire van "The Comedian Harmonists" uit het Berlijn van de jaren 30 weer tot leven.