Workshops & bijeenkomsten

Workshops van de Werkgroep B-OOO

Workshop Auteursrecht

Deze workshop, georganiseerd vanuit de werkgroep B-OOO ism de webredactie van Auteursrechten.nl, begint met een interactieve introductie over auteursrecht en plagiaat aan de hand van een aantal voorbeelden uit de praktijk – houd je mobiele telefoon bij de hand.

Daarna gaan we verder de diepte in. En zal er worden ingegaan op de regels en afspraken mbt auteursrecht, en er zal een update worden gegeven over de ontwikkelingen binnen Europa die van invloed zijn voor zowel HBO en WO instellingen. Na het volgen van deze workshop weet je exact weet wat er wel en niet is toegestaan mbt het plaatsen van content op de digitale leeromgeving en daarbuiten.


Doelgroep: bibliotheekmedewerkers van HO-instellingen die docenten willen ondersteunen bij de inzet van content in de digitale leeromgeving en content willen delen of beschikbaar stellen buiten de instelling/digitale leeromgeving.

Wanneer: dinsdag 25 april 2023, van 09.30-10.30.00 uur, online

Vervolgworkshop open tekstboeken maken

In deze workshop tonen we een aantal platforms waarmee open tekstboeken worden gemaakt vanuit de RUG, TU Delft en de VU. Daarna maken we in gezamenlijkheid een visualisatie die je helpt om een plan van aanpak te maken hoe je kan starten met open tekstboeken binnen je instelling. Het stappenplan open tekstboeken zal hiervoor leidend zijn.


Doelgroep: medewerkers bibliotheken HO-instellingen die docenten willen ondersteunen bij de creatie en publicatie van open tekstboeken.


Wanneer: 1 februari 2023, van 10.00- 12.00 uur, online